En fantastisk helg

Den här helgen har varit galet bra. I fredags var jag på middag hos författarkollega som fick ångest när hon var på Systembolaget och skulle välja vin. Hon kom bara på champagne och jag var så lycklig över att i sista stund ha bestämt mig för att skippa bilen. Tyvärr fick jag vara som Askungen och åka hem tidigare än alla andra trevliga människor som var där. Jag hade ju helgplaner.

Lördag var det nämligen avfärd mot suveräna Villa Fridhem utanför Kolmården. Jag var där i somras också och det är kanon. Bra mat, trevlig personal och fina lokaler. Det enda jag har att klaga på är att kuddarna var lite hårda för mig. Annars – suveränt. (Och nej, de har tyvärr inte sponsrat mig).

The mission – skrivarhelg. Vi var ett gäng som började prata om det på Twitter i somras/tidig höst. Och plötsligt hade vi bokat och bestämt. Det här med sociala medier – finns det någon nackdel?

Glatt gäng innan middagen.

Hela gänget.

Förutom en hel del skrivande, mycket prat om skrivande och många skratt så fick vi aternoon tea from heaven. Herregud! Vi åt den ena godbiten efter den andra. Ville fota allt. Ville äta allt. Sedan var det middagen. Sååå god. Fast det var lamm som jag egentligen inte gillar. Efterrätten var bättre än … Nästan.

Simona Ahrnstedt och Sandra Gustafsson i koncentrerat arbete

Snittar

Det finns de som tror att prinsesstårtan kommer just från Villa Fridhem.

Desserten. Som jag nästan dog när jag åt. Av ren och skär njutning.

Och sedan hade vi vild efterfest på Susannes rum. Jättevild. What happens in Fridhem stays in Fridhem. Och för en gångs skull fick inte Susanne ögonmigrän – hurra!

It's a bag in box, it's a bag in box.

Idag vaknade jag tidigt, jobbade med manuset sittandes i sängen i mitt enkelrum. Da shit. Ska aldrig mer dela rum om jag inte åker med familjen. Fast jag har gillat att dela med folk jag har delat med så var detta fantastiskt skönt. Me, myself and I. Och lite sällskap av Facebook när jag kände mig rädd eller ensam.

Här satt jag och läste "Alltid du" för femhundraelfte gången.

 

Efter underbar frukostbuffé tog jag mig an manuset igen. Jobbade ihärdigt och har nu ikväll skickat in till förläggarn. Så nu hoppas jag att hon inte blir besviken. För i så fall: Bye bye jullov, hello skrivstuga.

 

Ska det vara si, eller ska det vara så, det är frågan.

 

Koncentrerat gäng.

 

Simona har också bloggat. Och Susanne. Och Maria.  Och Lisa. Och det kan hända att jag har snott lite bilder från dem, här och var.

 

5 kommentarer

Under Debutant, Kollegor, Manus, Pernilla Alm, Printz Publishing, Processen, Resor, Skrivande, Uncategorized

5 svar till “En fantastisk helg

  1. Ping: Den ultimata skrivarhelgsguiden | Pernilla Alm

  2. Hej!
    Jag har bestämt mig. Jag vill skriva en bok. Men jag vet inte riktigt om vad. Har du något bra tips? Är det första, bästa steget att göra en mind map över ideér? Eller vad tror du?
    /Yohannah

  3. Ögonmigräneran är över!!! Tack (igen) för en härlig helg!

  4. Låter underbart 🙂 Vilken helg!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s