Skrivarhelg på Gripsholms Värdshus

 

I höstas var vi några som var på skrivarhelg på eminenta Villa Fridhem utanför Kolmården. Vi älskade det stället men kruxet var att det var lite för långt att åka, för mycket tid gick till spillo. Å andra sidan, att poppa Britney Spears med goda vänner i bilen är väl inte att spilla tid?

När det nu blev prat om en ny helg bestämde vi att det inte fick vara för långt. Efter lite sök hit och dit efter lämpliga ställen hamnade vi på Gripsholms Värdshus i Mariefred. Precis lagom avstånd och ett mycket bra ställe. Vackra rum, vacker utsikt, bra mat, trevlig personal och sköna sängar. Det sista kan jag verkligen gå i god för eftersom jag tillbringade mestadelen av tiden i min. Jag sov där, jag skrev där, jag kollade på tv där. Jag blev lite som en eremit. Tyvärr, jag ville ju hänga med de andra hela tiden.

Varför åker man tillsammans för att skriva egentligen? Många på Facebook har kommenterat om det verkligen blir något skrivet, eller om vi bara dricker vin och har trevligt. Faktum är att det är fantastiskt att åka tillsammans eftersom alla är där för samma sak. Ingen tycker att det är konstigt om en dator dras upp mitt i ett samtal och en person börjar skriva. Allt är kravlöst, den som vill sitta i sitt rum och skriva gör det, den som vill sitta bland alla andra, gör det. Allt är okej. På kvällen gemensam middag (om man vill) och då flödar kreativiten.

Det var många skratt, flera tusentals tecken skrevs och vi lärde känna varandra ytterligare lite bättre. Bara en sådan sak. Om jag bara kunde ha varit frisk så hade det varit perfekt.

Simona har bloggat med massor av bilder. Det har även Susanne gjort.

 

5 kommentarer

Under Kollegor, Resor, Skrivande

5 svar till “Skrivarhelg på Gripsholms Värdshus

  1. Ping: Den ultimata skrivarhelgsguiden | Pernilla Alm

  2. Du kommer att vara jättejättejättefrisk nästa gång. Visst?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s