Det var magiskt

Som den ansvarsfulla bloggskrivare jag nu är känner jag att en varning är på plats. Har du bråttom, hasta vidare för det här är långt.

Dagen började som vanligt. Med tidig uppstigning, för lite sömn under natten. Och lektioner. Med ett ovanligt litet pirr i magen. Lektionerna gick långsamt men alldeles rasande fort.

Lunch och nagellmålning. Massor av vatten. Man är väl proffs.

Dejt med Pia och Anna klockan 12 i lokalen. Först sms om att Anna var fast i trafiken. Sedan kröp det fram lite mer information. Pia var sjuk. Pia, som var den som gav mig chansen att ge ut den här boken, blev sjuk på vår dag. Först hade vi hoppet uppe, från 12 till 19 är det många timmar. Men nej. Det gick inte. Pia skulle inte komma.

Anna, jag och min hjälte till man bar upp saker och  fixade i lokalen. Med stor hjälp av den otroligt proffsiga studiovärden Yanto. Den killen alltså! Skulle ju ha tagit en fanbild med honom och mig men missade det. Vi preppade inför kvällen i en rasande fart.

Yanto. Superkillen. Han i vit skjorta i baren.

Medan (hjälte)mannen åkte hem för att komma ihåg att ta med sig lite saker:

Min äldre dotter la till den tredje lappen. "Barn, två stycken." Kan inte hjälpa det men jag tycker att hon är asskön. Hon är precis som jag nämligen.

 Så, medan han kom ihåg det där, då hade jag en timme över på mitt hotellrum som jag i en snilleblixt bokade. Jag ringde till Hotel Anglais på förmiddagen för att kolla att det skulle vara klart i tid och vi kom liksom in på det här med releasefest och bok och vips var jag uppgraderad. Till högst upp i huset i en Superior bla bla bla (minns inte allt han sa för jag blev så exalterad över att för första gången i mitt liv bli uppgraderad) med terrass och egen bastu med utsikt över Humlegården.

Jag ställde in mina saker och gick ner till baren för jag tyckte att jag var värd ett glas champagne efter mitt slit med lektioner, bära saker och preppa. Beställde det billigaste, Moët. ”Är det okej om du får Veuve till samma pris istället?” Vips var jag alltså champagneuppgraderad också. Jag sa att jag kunde offra mig.

Jag, champagnen och ett stort glas vatten (man är väl proffs) satt på terrassen en stund. Jag försökte njuta av stunden, jag försökte insupa atmosfären, lugnet som bara en takterrass ovanför staden kan ge en. Men fanihelvete vad jag var pirrigt glad och spänd och förväntansfull. Snart stod jag i duschen. (Jag drack förstås upp min Veuve först, varm champagne gör nämligen ingen glad). Och så berättade jag på Facebook att jag under kvällen ämnade bli ”fyll som en kastryll.” Ett bevingat ord myntat av min goda vän och kollega Simona Ahrnstedt.

Sedan tog det fart. Jag duschade. Och sedan kom hon. Jag kallar henne Tingeling för hon viftade med sin magiska utrustning som bl.a. innehöll en kompressor och sedan blev jag snygg. Egentligen heter hon Áurea Florio Fava. Tingeling.

Áurea Florio Fava

Efter Áureas insats beställde jag mat. Och vatten. (Man är väl proffs). Och sedan var det dags. På med kläder, spray i håret och så ut. I spöregnet. Men jag hade minsann med mig paraply och trippade det försiktigaste jag kunde i mina fina skor. (Om jag får säga det själv). Så nöjd med dem! Sköna, snygga och jag fick fantastisk hjälp av tjejerna på Scorett på Drottninggatan när jag köpte dem. (Ingen spons här så det är helt sant). De satt skönt hela långa kvällen och natten.

Bästa skorna ever!

Och sedan gick kvällen i en rasande fart! Folk drack bubbel. Follk minglade. Fok åt nachos och tostaditos. Jag försökte dricka bubbel. Jag försökte mingla. Jag försökte äta nachos och tostaditos. Det gick åt fanders. Vart jag än gick ville någon att jag skulle skriva i en bok. Och det gjorde jag ju så gärna. Tills jag kände att festen flöt ifrån mig och jag nobbade mina jobbarkompisar. ”Nästa vecka.” Benhård frökenlook och de backade direkt. Jag hann inte med någon ordentligt men jag hade ändå så roligt. Hela tiden.

Massor av snacks.

Bubblor.

Mormor Magdas. Bästa glassen!

Min älskade barndomskamrat Angela (folk som brukar läsa den här bloggen vet exakt vem hon är då jag tjatar på om henne hela tiden) bjöd alla på sin fantastiska glass. Mormor Magdas därproducerade glass. På Twitter spreds ordet att det var en kanonidé, för sött och kallt är precis vad man vill ha på varmt mingel. Succé!

Vid 23 skickade Yanto ut oss. Vi gick till Riche. Vi kom inte in. Men min fina vän Pamela Andersson fixade. Åt mig och mina 40 rövare. Vi drack bubbel. Vi bubblade. Till slut stängde vi Riche. Jag och några tappra. Och jag fick en ny kompis:

Min nya kompis Hanna fick min bok. Hon blev glad.

Och hur var det nu? Blev jag fyll som en kastryll? Vet ni hur fyll man blir när man skriver sitt namn i böcker? Inte alls. Jag mådde strålande hela kvällen och nästa dag vaknade jag i vanlig ordning ruggigt tidigt. Lycklig, uppfylld av en fantastisk kväll, i ett uppgraderat hotellrum med egen bastu. Livet. Som det ska vara.

PS.
Sophia Andersson fotade under kvällen. Se bilder här.
Många andra fotade och bloggade, här har jag samlat några.

Annonser

8 kommentarer

Filed under Alltid du, Mingel, Pernilla Alm, Printz Publishing, Releasefest, Uncategorized

8 responses to “Det var magiskt

 1. Haha Yanto gick ju ett år under mig på samma utbildning jue 🙂
  Verkar ha varit en lyckad release hörru! Yehaa!

 2. Vad roligt att få höra om din fina kväll. Mycket humoristiskt med detta att du dricker ”som ett proffs”, alltid med ett glas vatten vid sidan av. Good girl! 🙂
  Jag är nyfiken på din bok! Kommer absolut läsa den vid tillfälle, när den kommer.

 3. Pingback: Massa bilder från bästa festen! | Simona Ahrnstedt

 4. Åsa G.

  En helt underbar release, det fixade ni BRA, kram Åsa

 5. Kul med sammanfattning! Och ändå ser jag bara skorna… Ack så snygga!

  /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s