Det här med träning

Jag brukar tänka att jag tränar för att må bra. Jag blir irriterad om jag inte tränar regelbundet, jag har äntligen lärt mig det. Jag vet också att kroppen mår bättre rent generellt av träning, och att man sänker risken för diabetes och allt det där. Och sedan är det ju den där viktgrejen jag håller på med. Jag tränar och tränar för jag tänker att jag ska gå ner i vikt. Men jag är inte så bra på det där med in- och uttag så det blir ändå alltid plus minus noll.

Imorse var jag ute och morgonlufsade. Egentligen var det meningen att jag skulle köra en av veckoutmaningarna i train along som jag är med i. Intervallspring. En minut gå, en minut spring. Men jag var seg. Jag intervallade en kvart, sedan gick jag. Kallade det i mitt huvud för nedvarvning, det är viktigt har jag hört.

Bäst jag gick där mötte jag ett syskonpar. Storebror satt i rullstol och lillasyster sköt på. Han var kanske 13, hon cirka 11. Jag estimerar. Hon blev irriterad ”Jag orkar inte köra dig längre!” Han såg trött ut. Han var uppgiven. Men han sa inget. Han bara rullade på. De tittade surt på varandra.

Då blev jag påmind om varför jag tränar. När jag var liten tvingades de amputera bort min farfars ben. I över tio år satt han i rullstol och han hatade varje sekund. Och för snart två år sedan fick min svärmor en  hjärnblödning och hamnade i rullstol. Inget hon gillar heller. Det är lycka att ha överlevt men det är inte kul att hamna där man hamnar.

Jag tränar för att jag kan. Jag tränar för att jag är så glad att mina ben kan bära mig. Jag tränar för att jag en dag inte ska behöva sitta i en rullstol och tänka att jag borde ha rört på mig när jag kunde.

2 kommentarer

Under Löpning, Tankar

2 svar till “Det här med träning

  1. Marie

    Fy fasen vad bra sagt det där sista. Jag tänker så i uppförsbacken till mitt jobb. Den är seg ska du veta. Det är bra att motivera sig med just att träna för att man kan. Så bra sagt av dig. Jag gillar din blogg förresten och ska köpa din bok till mina bokjuntekompisar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s