Panik, rädslor och sånt man kanske borde kbt:a bort

Länkade på Facebook till mitt förra inlägg, om flygresan. En nära vän, vi kan kalla henne S, skrev ”Jag hade dött. Och du är så cool!” Jag skrev ”Du hade inte dött. Och panik är dumt, då är det lättare att dö.”

Sedan loggade jag ut och drog på mig springskorna för att ta en liten morgonrunda. (Ja, jag försöker få det att låta väry casual, sådär som alla springtöntar gör. Jag hade förstås fullt sjå med sport-bh, hitta strumpor, kissa fem gånger, hitta iPhonefodralet i packningen, trassla ut hörlurar och så vidare). Ut kom jag i alla fall. Körde enminutsintervaller. ”One minute slow, one minute fast”.

Springer i godan ro. Tittar i vanlig ordning ordentligt på marken framför mig. En annan god vän till mig, som av en händelse också kan kallas S, är psykolog och frågade för ett tag sedan hur mycket min ormfobi påverkar min vardag. ”Inte så mycket,” sa jag. Och tänkte inte på att när jag är ute och springer (aldrig i skogen!) så tittar jag alltid framåt på marken. För jag letar efter en väldigt specifik sak. Hela tiden. Utan att jag egentligen tänker på det.

Jag springer. Jag är på ”one minute fast.” Och det var ju tur. För plötsligt satte jag nog rekord. För där, snett framför mig slingrade sig en liten rackare. Om någon såg mig då fick de nog ett gott skratt. Illskrik, toppfart och stressad blick. Inte ett dugg kontrollerad eller cool.

Panik är dumt, då är det lättare att dö. Gäller allt jag inte är rädd för.

1 kommentar

Under Löpning, Tankar, Träning

Ett svar till “Panik, rädslor och sånt man kanske borde kbt:a bort

  1. Haha. Min granne på landet går i gummistövlar alltid. Verkligen ALLTID. Och tecknad-film-flyger upp på bord och stolar så fort något rör sig i gräset, vilket måste vara rätt stressigt. Men hon får ju motion!
    Jag tycker att ormar är rätt trevliga djur. Hellre orm än möss/sork.
    (Vilket är tur eftersom en meterlång snok bor i husgrunden…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s