Om Pernilla har ett digestivekex som väger 15 gram, hur många kalorier har hon då?

Pernilla vill veta hur många kalorier det är i ett digestivekex. Pernilla läser på förpackningen att 100 gram ger 480 kalorier. Pernilla tänker. Tittar på förpackningen igen. Innehåll: 400 gram. Pernilla tänker att då kan det inte vara så många kalorier i ett kex om det är 480 kalorier på 400 gram. Pernilla tittar igen och inser sitt misstag.

Pernilla fingrar på ett kex. Kommer på en snilleblixt. Lägger kexet på hushållsvågen. Ett kex väger 15 gram. Pernilla söker i minnet efter något räknesätt som skulle kunna fungera. Om man tar 480 och delar på 15 så får man fram … Ja. Vadå? Pernilla tittar på kexen. Tänker att två kex väger 30 gram. Tre väger 45. Fyra väger … eh? Vet inte. Men om man istället tar ut alla kex, räknar hur många de är och delar 400 gram med antal kex så får man fram … eh … Ja, vad fan får man fram då?

Pernilla vill kasta kexen i väggen. Ber sin man om hjälp. Han tar fram miniräknaren på datorn och börjar räkna. Pernilla, som gärna underhåller, börjar prata. ”Tyst. Jag kan inte räkna när du pratar.” Pernilla drar sig undan. Lätt sårad. Tar fram två digestivekex. Smörar dem. Med bregott. Lägger på ost. Inte lightversion. Tar en tugga.

Mannen meddelar att ett kex innehåller 72 kalorier. Pernilla är nu med på banan och börjar summera: 72+72+smör+ost+mjölk att doppa i = Jävligt gott.

 

 

Annonser

7 kommentarer

Under Babbel

7 svar till “Om Pernilla har ett digestivekex som väger 15 gram, hur många kalorier har hon då?

 1. Linda

  Haha-klockrent. Min pappa sade (kanske lite vasst ;-D )till min mamma att ”de där digestivekexen är sa feta att det är som att äta en rejäl skiva falukorv”. Min mamma svarade obekymrat att ”Brieosten smakar sa konstigt pa falukorv”.

 2. Eva

  Ha ha ha … stod själv och räknade på samma vis i dag. Inte om digestivekex utan om sidor resp. tecken i en text. Helt fascinerande när hjärnan tar så där totalt slut och man till slut inte kan lägga ihop 2+2.

 3. Ulrica Linander

  Du vet, Pernilla och bokstäver… Jag är sån med siffror. Kan inte låta bli att räkna. Så lika, men ändå så olika…
  Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s