Dagens bästa

Vid maten idag frågade jag barnen om de kunde säga vad som hade varit bäst idag för dem.
Den lilla svarade ”att se Shrek 2.” De hade tydligen fått se film på fritids efter friluftsdagen. Tjejen har haft med sig pannkaksmatsäck, åkt pulka och haft skoj och tycker att höjdpunkten var att se på film.

Den storas höjdpunkt var skidåkningen på friluftsdagen. ”Fyra kilometer gick jättefort mamma!” Såklart det gjorde när man slapp stå och vänta på gallskrikande lillasyster och livrädd gallskrikande mamma.

Och så frågade de mig vad min bästa grej var idag. Jag svarade att det var just precis då, att äta middag och prata med mina barn. Men då ville de veta vad det bästa var under min jobbdag.

Jag gillar mitt jobb. Nästan alltid. Men idag. En sådan dag. En lång dag, en dag med saker som hände som jag inte kan styra. En dag med saker att lösa och ingen tid att lösa det på. En dag när en kompis i behov skickade sju sms jag inte hann besvara. Rättningshögarna from hell. En lång dag som avslutades med kurs. Och sedan framgrävning av bil efter massivt snöfall. Och fastkörning i backe. Och … och … och …

Mina barn frågade mig vad som varit bra med min jobbdag och jag kom inte på en enda sak. Fast jag tänkte väldigt, väldigt länge. Så här kan vi inte ha det. Imorgon ska bli en bättre jobbdag. Jag bäddar för den genom att gå och sova nu.

Om du också har haft en halvrutten dag och behöver piggas upp – kika in den här nissen. Det hjälpte mig lite.

Favorit i repris.

Favorit i repris.

Annonser

2 kommentarer

Under Babbel, Barn

2 svar till “Dagens bästa

  1. Eva

    Oh, Rick Astley. Vips var man ung igen 🙂

  2. Rick Astley, herregud vad jag har dansat till honom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s