Bara en liten fundering

Ikväll var jag på föräldrarådsmöte i barnens skola. Vi var fyra kvinnor, en man och den manliga rektorn. Och tre av rektorns barn.

Mötet hann inte ens börja förrän en av kvinnorna erbjöd sig att hålla bebisen. (Hon älskar bebisar och håller dem så fort hon får en chans). Vant höll hon bebben, matade med flaska och bar på magen. Den bebisen mådde finfint och hon som höll  var väldigt nöjd hon också.

Bebisens äldre syskon sprang omkring och var relativt (för att använda ett skolord) livliga. Som barn är och ska vara. Ibland sprang de precis bredvid oss, ibland utanför i en korridor. Ibland kom den mindre av dem och undrade högljutt över en av sina leksaker. En annan kvinna viskade tips om var dessa leksaker kunde hålla hus och barnet sprang iväg för att leta. Pappan (rektorn) sa till barnen när de röjde för mycket och mottog små önskemål, småprat och sådant som barn gärna vill delge sina föräldrar oavsett vad föräldrarna håller på med. Precis som barn ska få göra.

Mötet förflöt fint, vi alla höll tråden och vi var klara tio minuter innan vi borde vara klara.

Men min fundering efteråt var: Hur hade det sett ut om rektorn med tre barn på mötet var en kvinna och föräldrarna i föräldrarådet var fyra män och en kvinna? Hur hade det hela avlöpt då?

Det vet vi inte. Men vi kan fundera. Och tänka. Och använda oss av förutfattade meningar och jag vet inte men jag tror att det vi kommer fram till nog skulle spegla verkligheten. Tror.

Annonser

1 kommentar

Under Barn, Tankar

Ett svar till “Bara en liten fundering

  1. Du har så rätt i dina tankar. Däremot funderar jag på vilka som går förlorande ur striden. Inte nödvändigtvis kvinnorna varje gång. Jag satt i landstingsfullmäktige och mitt partis gruppledare var en kvinna som ofta och gärna talade om jämställdhet. Men när det var möten som jag inte kunde gå på därför att jag hade små barn sa hon att jag kanske borde ha tänkt på det innan jag tog på mig uppdraget… Som man förväntades jag uppenbarligen inte ha några barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s