Skamligt!

Fyra år. För att våldta och ge men för livet. Fyra fjuttiga år. Det är något fel.

20130207-184032.jpg

Annonser

4 kommentarer

Under Uncategorized

4 svar till “Skamligt!

  1. Varje gång en våldtäkt eller annat våld mot en kvinna får ett eget epitet, så tror jag att det förminskar betydelsen av brottet. Hedersmord, barnvåldtäkt etc. VIlket brott mot en man ger en annan rubricering än det lagtexten stipulerar? Nä, just det, jag komemr inte på en enda. Då heter det istället ”MC-relaterat mord, eller ”man tror att mordet är en del i uppgörelsen …” Något jag tycker medierna kan fundera lite på.

  2. Läser just nu en kurs om våld i nära relationer som även belyser våldtäkter etc som visar på hur samhällets normer ligger till grund för straff/”allmänna åsikter” i samhället. Så småningom kommer det komma ett blogginlägg om det, för det är så mycket aha-upplevelse. Det känns så fel och ändå reagerar man inte förrän man har det framför näsan. För man är uppfostrad i en värld där mäns våld (och sexuella trakasserier) är ”okej”. Jag blir så jäkla arg! Och även om jag ser det ofta i och med mitt jobb så står jag handfallen och undrar vad lilla jag kan göra. Kursen är ett första steg, sen tänker jag bannemig jobba för att förändra det här samhället. För fyra år i fängelse, ute efter 2,5 är inte en bråkdel av den tid hon lever i sitt ”fängelse”
    Tillsammans kan vi förändra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s