Teknikens under 2013

På julafton fick mina barn biljetter till Mello. Needless to say blev de överlyckliga. De jublade och har längtat sedan dess. Sagt att det var den bästa julklappen de fick.  Jag själv avskyr mello. Tycker att det är ett gissel då jag tvingas titta på det varenda lördag men eftersom mina barn älskar det där offrar jag mig. Så mycket att jag la ganska många hundralappar på att köpa biljetter till att gå och titta på det live. I Friends arena.

Biljetterna förvarade jag i min dator, för att skriva ut senare. De ska ju inte användas förrän i mars, dumt att de ligger och skräpar och kommer på avvägar. Tänkte jag.

Vi åkte bort i fyra dagar. Låste vårt hus. Satte igång timers. Larmade dörren. Helt enligt hur vårt försäkringsbolag rekommenderar att man gör. (Att timers mer är en inbjudan till tjuvar har vi fått lära oss i efterhand. Det är så med livet, det mesta lär man sig när det redan är försent).

Vi kom hem, snabbare än det var tänkt, på grund av att några tyckte att de skulle gå in i vårt larmade, låsta och tomma hus och förse sig med saker. Och som de försåg sig. Bland annat tog de alla dopsmycken som våra barn har fått. Bara dem i guld, silver är inget värt tydligen. Tjuvarna har stått i våra barns rum, lyft på varenda sak i deras hyllor – och letat guld.

Utöver att vi blev av med guld, klockor och elektronik så blev vi också av med vår trygghet. Barnen är rädda, de undrar om det springer tjuvar i skogen och om de kommer komma tillbaka. De önskar att polisen tar fast tjuvarna. Bara det att polisen redan har avskrivit ärendet.

Men Mello. Som de pratar om Mello. Hur kul det ska bli att gå och se på Mello. Om att de kommer att få se Sean Banan på riktigt.

Idag har jag ringt till Ticnet. Vi köpte våra biljetter av dem. På deras hemsida står det att man ska ringa dem, om ens biljetter är stulna. Jag tänker att vi befinner oss i 2013. Det mesta sköts digitalt och via datorer. Korkade jag tänker att jag mot en administrativ avgift borde kunna få nykodade biljetter. Jag tänker att jag kanske måste legitimera mig på något sätt, visa mitt bokningsnummer och polisanmälan. På något vis måste man ju kunna lösa det här. Biljetterna ligger digitalt, bara att skriva ut. Då måste man kunna ändra biljetterna till nya, med ny streckkod. Samma biljetter, fast med ny kod. Och avkoda de andra.

Jag vet inte varför det står hos Ticnet att man ska ringa dem. För när jag ringde dem sa de inte kan göra något. Den som har biljetten och först går in, får tillträde. Sedan spelar det ingen roll om biljetten är utskriven och såld till tio personer till, de kommer inte att komma in. Ticnet tyckte att vi ska vara där i god tid. Jag kan gärna vara där i god tid. Problemet är att jag inte vet vad det betyder. När är god tid för att komma före folk som eventuellt har köpt våra biljetter?

Jag ringde Friends arena. Förklarade läget. Tänkte att de borde kunna hjälpa till. De förstod mig sa de, men de kunde inte heller hjälpa till. Man kan inte göra om biljetterna säger de. De rådde oss att komma i god tid. De kunde dock inte svara på när i god tid är. De undrade också om jag trodde att biljetterna verkligen skulle användas. Eh. Jag vet inte. Jag hoppas och tror att datorn är helt jävla utblåst och ingen har hittat biljetterna. Eller så sitter någon och använder min dator, tittar på alla foton på mina barn och läser alla mina texter. Kanske har man till och med tagit mitt färdiga manus och skickat iväg till något förlag? Och kanske har man hittat biljetter som man säljer, gång på gång på gång. För det är bara att skriva ut dem hur många gånger som helst.

2013 ska vi komma i god tid. För det går inte att koda om biljetter så att barn som redan har förlorat saker, trygghet och tron på människor – inte ska behöva förlora sina platser på Mello också. Heja 2013, det går bra nu!

PS. Jag söker frivilliga. Jag kommer att skriva ut ungefär 500 biljetter. Vi sprider ut oss och när första person når fram så använder ni biljetterna men släpper in oss istället. Eller HUR FAN GÖR MAN????

Mvh mycket trött, uppgiven och ledsen mamma.

Annonser

10 kommentarer

Under Uncategorized

10 svar till “Teknikens under 2013

 1. Ping: Mellobiljetterna | Pernilla Alm

 2. Ååååh så ledsamt! Inbrott är hemskt, men jag förstår att det jobbigaste måste bli att kanske behöva förklara för barnen att det inte blir någon Melodifestival live. Stå ett par timmar utanför arenan utan att komma in är ju INTE någon höjdare. Jag tycker verkligen synd om dig och framför allt barnen.

 3. /nina

  Om man bara lämnar dem på sitt ticnetkonto så måste man ju logga in där för att komma åt dem. Tricket då är ju att byta lösen typ i förra veckan…. Håller därför tummarna för att du inte sparat pdf:n i din dator. Men om du har det, så känns det inte särskilt sannolikt att tjuvarna lagt särskilt mycket tid på att glo på saker i den. Förmodligen har dom krängt den till mindre nogräknade säljare som blåst den per omgående och sålt den vidare. Jag tror inte man får särskilt mycket betalt för en laptop med innehåll.

 4. Fy vad dåligt av dem! Alla dem. Bu. Ska aldrig köpa biljetter till Friends arena eller via ticnet, om de inte löser det där. Buuuu!

 5. Pernilla

  Bra att du fixar allting!!! Kram. Och tack.

 6. Men herregud, år 2013? Jag hade helt klart resonerat så som du gjort, att det går att avkoda. God tid? Tja, två timmar?

 7. Anne Liljeroth

  Pernilla, har så här på avstånd följt ditt hemska gissel med inbrott etc. Hemska! Och nu fotograferar jag allt här hemma, och byter larm, installerar lampor som tänds etc etc. Förstår att det måste vara avskyvärt att råka ut för det ni gjort. Kram Anne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s