Börjar inse

Att jag nog måste flytta till New York om jag ska hinna allt jag viker hörn på.

20130228-093602.jpg

Jag behöver hjälp med två frågor.
I Lonely Planet står det:

20130228-093746.jpg

”Security screening at the ferry terminal can take up to 90 minutes.”
???!!!! Är detta till både Ellis Island och Statue of Liberty?!
Jag vill verkligen, verkligen till Ellis Island men 90 minuter säkerhetskoll?! Not so sugen…
Vet någon?

Och den andra frågan:
Var köper man baseballbiljetter? Yankee Stadium på man och barn-resan.

16 kommentarer

Under New York

16 svar till “Börjar inse

 1. True story, dessvärre. Det ÄR lång kö till säkerhetskontrollen för att åka ut till gudinnan. Och du får inte ha med dig vilken väska som helst heller, den måste vara liten. Men, det är SÅ värt det.! Turistjippo eller inte, det ÄR häftigt att ha sett henne på riktigt och på nära håll. Så gör det, är min rekommendation!

 2. /nina

  Har åkt dit 2 ggr, tipset är att vara där till någon av de första färjorna. Då får man vara rätt ostörd på Ellis Island. Och säkerheten går hyfsat snabbt. Köp biljett i förväg. Internet rules.

 3. Oh, jag ska sitta på ett litet kafé mittemot och se på när du åker båt och går genom säkerhetskontroller. Tro jag ska äta paj också.

  • Pernilla

   Oh my darling, please do. Jag har längtat till Ellis Island Always så jag kommer njuta av att få gå där i min egen takt. Och efter det bubbel på takbar med dig!

 4. Jag tror att du fortfarande kan köpa alla biljetter på Times Square. Mitt på finns en liten byggnad. Ofta långa köer, men ofta går det också runt människor som vill bli av med biljetter de köpt och försöker sälja sina. Kan man ju bli misstänksam över, men de gånger jag har köpt på gatan vid biljettstället, så har det varit för vanliga priset och helt rätt biljetter. Ingen scam.

  Alla securitychecks kan ta hutlöst lång tid. Ett stor skäl till att åka till platser på udda tider. Ellis Island tar väldigt lång tid att besöka och helt ärligt vet jag inte hur kul det skulle vara att åka dit med barn. Fast, ni hade väl två veckor på er? Då kan man kanske ta en heldag där, trots barn.

 5. Ja, säkerhetskontrollen är till båda och på Manhattan innan man går på båten. Vi köpte biljetter på internet, rekommenderas då får man gå i en speciell kö, tog nog max 20 minuter (höstlovet).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s