Där ser man

DN testar minut för minut.

Ha! Sa jag medelålders damer eller sa jag medelålders damer?

20130306-105710.jpg

20130306-105755.jpg

Och HA! Sa jag amerikaner eller sa jag amerikaner?

20130306-112342.jpg

Fast det här är verkligen inte okej! Man byter inte blöja på lokal. Inte en chans. Man går in på toa och byter även om det inte finns ett skötbord där. Det finns golv. Till och med bakterierädda jag använde golvet på fik. Fast jag hade förstås en tidning som underlag till min fina skötbädd. Och helst valde jag fik med skötbord.

Men notera också 13:48 Skrapan – vuxna män är de som stör. Eller som min dotter sa när vi var på Yasuragi kids och ett företag på konferens intog poolen.
”Mamma, de vet inte att man ska ta det lugnt här.”

20130306-105836.jpg

Och återigen är vi tillbaka på det jag försökte hävda igår. Att det handlar om att visa hänsyn, oavsett ålder. Och att låta ens barn ränna runt hur som helst är inte okej, ingenstans. Inte ens på lekplatser, även där finns vissa regler man bör beakta. Och som gammal krögardotter uppväxt på krogen är jag den första att varna för alla faror det finns på lokal. Krossat glas kan finnas kvar på golven. Varma drycker bärs omkring och små människor syns inte så bra så krockar sker lätt. Och så vidare.

Den här artikeln i DN beskriver det hela bra och slutklämmen får du här:

Hos Diskrimineringsombudsmannen säger juristen Per Holfve att barnförbudet inte är en helt enkel och klar fråga.
– Lagen mot diskriminering innebär till exempel att alla har rätt till tillträde till ett kafé. Men det innebär inte att man får bete sig hur som helst där inne.

Annonser

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Där ser man

  1. Haha, men det här tyckte jag var jätteroligt! Och du har helt rätt, det är hänsynen som är grunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s