ÄNTLIGEN jämställt!

Mello är slut. Som ni vet älskar mina barn mello, me – not so much. Ett sätt för mig att stå ut i tv-soffan har varit genom att twittra och facebooka under tiden. Då blir mello ganska roligt.

Först – sedan vi råkade på Danny i våras och mina barn fick fotas med honom och fick autografer har han en stjärna i min bok. Han tog hela situationen så proffsigt, log, ställde frågor och skrev fint till dem. Jag hyser stor respekt för honom som professionell person.

Men så var det det här med twitter och facebook. Under de här veckorna har några teman varit särskilt starka. Och de rör Danny.

Det ena temat är Danny och pratkorten. Han har hånats för att han läser innantill. Och ja, jag kan ha hållit med någon på twitter/facebook om att han borde ha kunnat dem bättre. Men HERREGUD. Jag måste ibland kika i mina anteckningar när jag har lektion. Det är cirka 23 ungdomar och jag, och ibland måste jag faktiskt dubbelkolla vad vi ska göra. Men okej, han borde ha tränat, tränat och tränat. Det säger jag till mina elever att de ska göra när de har en presentation. Men jag säger också till mina elever att de får ha papper för jag vet att man kan bli sjukt nervös. Men ja ja, han borde ha tränat mer för när man direktsänder inför så många måste man vara cool. Som Gina.

Och det andra temat är Danny och bringan. We love the bringa. Jag och mina facebookkompisar. Och så fort någon av oss talar om bringan på Facebook får vi en känga från en man. ”Tänk om Danny hade varit kvinna och ni fällt sådana där kommentarer, då hade det låtit helt annorlunda!”

När jag drog in stackars lilla Anton i bringligan genom att facebooka:
Nioåringen: ”Det är inte fint med tröjan innanför.”
Jag: ”Nej, han kan ta av den tycker jag.”
Så blev jag av en vän på FB anklagad för att vara en cougar.

Och nu får bögarna en känga också.

 

Det är väl skönt att vi i alla fall närmar oss jämlikhet på ett område. Objektifieringen.

20130310-100932.jpg

Annonser

5 kommentarer

Under Uncategorized

5 svar till “ÄNTLIGEN jämställt!

 1. Uppenbarligen har du missat betydelsen av ”jämställd”

  Att det är förbjudet att göra det ena men inte det andra betyder raka motsatsen till jämställd.

  Och ingen har förespråkat det blir ok för killar längre, och som lamotte påpekar när andra sidan gör det är det få som klagar.

  Så nej det är inte jämställt, det är omvänd hackordning.

  • Pernilla

   Uppenbarligen gick inte min ironi igenom.
   Mvh väldigt medveten modern jämställd feminist.

   • Migge

    Jag som man är bara tacksam för att kvinnor objektifierar män. Mer sånt!!
    För då känner jag att jag kan fortsätta med en av mina favorithobbies, nämligen att objektifiera unga vackra kvinnor!!

    Mer objektifiering åt båda hållen om du frågar mig!

 2. Jag har ju inte sett de andra programmen men blev glatt överraskad över att den kvinnliga programledaren hade övertaget, var den vitsiga och liksom kändes som huvudprogramledaren medan mannen var ett lätt förvirrat ögongodis. Säga vad man vill men att det är tvärt om som är mer regel än undantag tycker jag borde få de som gnäller att hålla tyst. Jag tycker det skall fram! Mer sådan uppdelning framöver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s