Jag är en sån

Som gillar beröm. Jag är också en sån som kommer väl förberedd i alla lägen. Speciellt professionella lägen.

Idag sammanställde jag två klassers utvärderingar av mig (japp, vi utvärderas kontinuerligt och första gången var det läskigt, nu bara roligt och känns nyttigt) och av 39 elever tycker 39 att det stämmer mycket bra eller ganska bra att jag kommer väl förberedd till lektionerna. Jag tycker att det känns skönt att de känner så, eftersom jag anstränger mig för att försöka förbereda när jag ska undervisa dem. Det är deras utbildning och vår framtid jag har i mina händer, klart som attans att jag vill göra det bra.

För en tid sedan var jag på en temakväll här i min förort. Jag var inbjuden att tala om mig som en ”Dreamer and Doer.” Jag såg fram emot det, gjorde pratkort och övade. Men när det var dags blev jag så fruktansvärt nervös. Jag vet fortfarande inte varför jag blev det. Kanske för att det var på hemmaplan? Ingen aning. Efteråt undrade jag om jag bara hade svamlat och kunde nästan inte minnas ett enda dugg jag sa.

Men ikväll var jag på en ny temakväll här i förorten. Samma arrangör. Jag ska berätta mer om hela kvällen i ett långt inlägg, men det hände en otroligt skön sak. Mittemot mig satt en kvinna och hon tittade till och frågade:

”Är inte du Pernilla Alm?” (Jag förstår hennes frågande ton eftersom inatt var natten from hell och jag inte direkt ser ut som mig själv idag).
”Jo…?”
”Jag var här och lyssnade på dig och jag var så glad efteråt. Du var så inspirerande.”

Hur glad blev inte jag?! Här har jag gått och oroat mig för att jag var värdelös. Att folk tyckte att de slösade bort sin kväll. Och så gick i alla fall en person hem den kvällen och kände sig glad och inspirerad. Och minst två av mina sju klasser tycker att jag är väl förberedd till deras lektioner. Det är något att leva på.

 

 

531509_514059558636500_1739400680_n

Bild snodd från författarkollega på Facebook. Det är visst från någon tv-serie alla vet vilken det är.

P.S. Det fanns förstås saker mina elever tyckte var mindre bra med mig. Glöm att jag redovisar dem här. På internet, förstår ni, gör man sig själv bra, man skönmålar och förhöjer. I verkligheten funderar man, tänker på vad man kan förändra och hur det kan komma sig att ens egen bild inte helt stämmer med någon annans bild. Och om man tänker, funderar och för dialog om det, då kanske man blir aningens bättre. Och DÅ kan man berätta det på internet.

 

Annonser

3 kommentarer

Under Lärarrelaterat, Skryt, Tankar

3 svar till “Jag är en sån

  1. 🙂 såklart att du inspirerar. Nästa gång kan du fråga mig FÖRE du går upp på scenen.

  2. Jannice

    Du inspirerar, alltid. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s