Bra grej att göra i påsk!

LÄS för dina barn! Endast 35% läser högt för sina barn dagligen. Va? Come again? Hur kommer det sig?

Jo. Jag fattar. Det ska hämtas tidigt, det ska skjutsas till aktiviteter, det ska lagas mat och sedan ska de i säng för vi måste jobba ikapp. Jag vet. Men ärligt. Att läsa en stund för sina barn behöver inte ta mer än ett par minuter om barnen är pytte. Med större barn tar det lite längre. Kanske kan man sträcka sig till en kvart? Med sina barn? En kvart per kväll? Den kvarten hämtar du igen om du skippar reklamen framför tv:n. Just saying.

Högläsningens bieffekter är något du inte vill att dina barn ska missa. Läs!

Och glad påsk då. Jag ska baka kakor för jag får snart gäster.

 

Annonser

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Bra grej att göra i påsk!

  1. Jenny

    Jag trodde fram tills bara för nån månad sen att ”alla” läste för sina barn innan sängdax. Men så var vi några som kom att prata om det och de läste inte för sina barn. Utökade då med att fråga ännu fler, och jag blev faktiskt lite chockad över hur få som faktisk hade som rutin att läsa. Själv tycker jag det är lite av dagens mysigaste stund tillsammans med min tjej som snart är sex år.

  2. Björn Carheden

    Jag läste högt för mina elever ibland ända upp i år nio. Det intressanta var att de bästa lyssnarna var de bästa läsarna. Sett över tid så kan jag nog påstå att lyssnandet till högläsningen var bättre förr. Det finns nog många faktorer till att läsförmågan/-förståelsen minskat. Jag kan själv uppleva att jag numera har svårt att lyssna på en uppläsning i radion, något som verkligen fångade mig som ung. Tänk bara att få höra Olof Thunberg läsa en skräckberättelse i programmet ”Mannen i svart”. Det sändes som jag minns det i slutet på 50-talet. Kanske mest förvånnande är hur jag kunde sitta och lyssna på radio och följa 5 milen på skidor 1956, då Sixten Jernberg tog guld, inga bilder och bara en massa mellantider på olika skidlöpare. Tänk på när hela familjen satt framför radion och lyssnade på Lennart Hyland i ”Karusellen”. Det är en klar förändring på gott och ont.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s