Surdegsvecka

Det skulle vara veckan då jag skulle dra igång ordentligt med träning. In your face, Pernilla, sa kroppen och drog till med megaförkylning. Den sitter i än.

In your face – kroppen, sa Pernilla och drog igång med allt S K I T som blivit liggande.

1) Att reda upp allt efter ett inbrott är första veckan ett heltidsjobb, i några månader därefter ett deltidsjobb. Långt ifrån klart men nu har jag i alla fall tagit tag i en del.

2) Att skriva en bok betyder att man måste starta ett företag. Med företag kommer moms, bokföring, resultatsräkning och deklaration. Nu är jag i hamn med nästan allt. Bara deklarationen kvar.

3) Att åka till USA. OMG. Det ska fyllas i papper med passnummer, namn och var man bor här och där. Och så ska man som vanligt intyga att man inte är psykiskt sjuk, bär på smittsam sjukdom eller knarkar. T.ex. Min favorit är ändå frågan om man planerar att begå ett brott.

4) Att åka till USA. OMG. Det här med flygbiljetter. Till rätt sträcka, till rätt pris, till rätt dag. Och att hitta ett endaste vettigt hotell nära en flygplats för man måste övernatta. Det tog sina timmar.

5) När man har hittat flygbiljetter och avbokar en biljett hos SAS och de bokar dubbla summan pengar så man står på Ica och ska betala sin mat och får ”medges ej” på kortet. Och vissa på Facebook tycker man ska vara GLAD att SAS har tagit ens pengar på ens kreditkort för det betyder att man är så lycklig att man har kreditkort. Och att man har råd att åka till USA. Och då tycker jag att vissa bör betänka att det var ungefär 20 år sedan jag var i USA och att jag är deltidsarbetande skolfröken och som sådan är det inte alltför fett. KLART SOM FAN JAG INTE HAR RÅD ATT SAS håller på mina låtsaspengar och gör att jag övertrasserar ett kreditkort.

6) När man måste ringa fyra olika kundtjänster pga de olika biljetterna och pengastrulet. Och sitta i deras väntköer. Vissa har Beatlesslingor de spelar. Som jag denna vecka har lyssnat på vid fem (!) olika tillfällen á minst 20 minuter.

7) När man är deltidsarbetande skolfröken och timmarna inte räcker till så man sitter på påsklovet och rättar ikapp. Men är ändå inte kvar för någonstans finns en spärr. Man kan inte jobba hur mycket som helst gratis.

Ja. När kroppen protesterar och man inte får träningsutmana så kan man utmana surdegshögarna. Och fan vad skönt det känns efteråt! Nästan som efter ett svettigt intensivpass på Friskis. Nästan.

Annonser

2 kommentarer

Under Träning

2 svar till “Surdegsvecka

  1. Jag undrar vad de skulle göra om man kryssade i att ja, man ska begå ett brott? Fast, om jag känner det där landet rätt, så kan man inte skämta om sådant. Jag gissar att man hamnar i flygplatshäktet och därefter skickas tillbaka på nästa plan. Nä, inte skämta med tullen.

    • Pernilla

      Man åker definitivt tillbaka. Frågan är om ens ansökan ens blir godkänd. Man messar inte med tullen, helt klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s