Death of hope

I några dagar har jag umgåtts med Douglas Kennedys nya ”Five Days”. Jag har raljerat på Facebook över hur lång tid det tar innan det blir hångel (först på sid 222!!!!) men oj. DK did it again.

Jag har åsikter om att det är lite segt i början. Jag har åsikter om att när det slår till på sid 222 så går allt så väldigt fort. Det är inte realistiskt. Alls. Och det vet man ju, det ska alltid vara realistiskt. Eller?

Men. Han är ändå DK. Det finns ingen bättre. Jag vill inte vara en som spoilar men han gör det igen. Vänder. Gör så att man blir lite galen. Han är inte förutsägbar. (Fast eftersom jag är en van DK-läsare hade jag det på känn men satt ändå med tappad haka en stund. Jag har pyttelite kvar av boken och vill inte att det ska ta slut.

I alla fall. Det jag älskar med DK förutom att svaret aldrig är givet, är att det handlar om komplicerade människor (som vi alla är) och att det nästan alltid utspelar sig på amerikanska östkusten  och de små klokheter som levereras med jämna mellanrum.

”Outside the death of a child, is there any death more terrible than the death of hope?” (Sid. 268 Five Days).

Death of hope. Allt som ryms i de tre orden. Death of hope.

DK vet hur man lyfter upp en födelsedag. Måste gå och läsa vidare nu. Todeloo.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Böcker jag läser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s