Var fanns kärleken innan det var försent?

Återigen slår någon till. En galning? En organiserad terrorgrupp? Vi vet inte än.

Jag är nog inte ensam om att få upp bilder från World Trade Center, Utöya, Newtown, Columbine och andra ställen där det har skjutits, sprängts och dödats.

Jag skriver på Facebook att jag inte känner mig så sugen att åka till USA. Två gånger dessutom.

Min goda amerikanska vän försöker genast peppa. Säger att det finns så mycket som är gott. Berättar om folk som hjälpte varandra i den svåraste av stunder. Som donerade blod, som tog hand om, som visade kärlek, hjälp och ömhet. Att det onda finns överallt och de goda är ändå alltid fler. Hon har helt rätt.

Det är klart att jag är sugen. Det är klart att jag vill åka. Allt roligt vi ska göra, allt vi ska se och alla jag gillar så mycket som jag äntligen, efter 20 år,  ska få träffa.

Men ändå … Jag tappar lusten, jag blir frustrerad och jag blir rädd. Ser framför mig hur jag går på en gata / är i en park / på någon turistattraktion och mina döttrar sprängs i luften.

Minst tre personer har dött. En var åtta år. Det finns ingen kärlek i världen som kan väga upp det faktum att han är död. Hans familj har förlorat en underbar person, just på väg att växa upp.

Över hundra personer är skadade. De har grova skador, många har fått amputera kroppsdelar och deras liv är för alltid förändrade. Ena dagen en frisk och stark maratonlöpare, nästa dag en invalid i rullstol. Med allt det innebär.

Och ja. Jag vet att det inte bara händer i USA. Och det gör allting så mycket värre. Hela tiden, överallt, är det folk som dör och skadas helt i jävla onödan.

Och det obehagligaste av allt är att det uppenbarligen  finns någon/några som  tycker att det var nödvändigt att det skulle ske. Var fanns kärleken som borde ha omfamnat dem? Som borde ha stoppat deras tankar för länge sedan. Som borde funnits för dem, gjort världen till ett tryggt, fint och bra ställe. Var fanns den kärleken?

Annonser

1 kommentar

Under Tankar

Ett svar till “Var fanns kärleken innan det var försent?

  1. Björn Carheden

    Vi vet ännu inte vilka som står bakom bomberna men eftersom det var minnesdagen för fallna USA:soldater så vore det inte så svårt att anta att det varvet angrepp på de som gjort sig skyldiga till värre bombningar. Det är lite intressant att Obama vill veta inte bara vilka utan också varför. I USA har man inte riktigt förstått hur mycket hat det finns mot landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s