Vill inte, kan inte, får inte, har inte lust

Jag vill inte hänga tvätt, inte göra matlåda, inte gå och sova, inte vara uppe, inte betala räkningen jag måste betala och ja, det var nog hela listan. Och eftersom jag är vuxen och bestämmer själv kan jag skita i allt det där. Som gymnasieläraren i filosofi sa: ”Man har alltid ett val.” Jag minns hur jag sken upp när han sa det. Såg nästan själv hur hoppet tändes i mina ögon. Vadå? Kan man alltid välja? Måste man inte saker? Men så fortsatte han:  ”Man har alltid ett val men man får ta konsekvenserna av dem.” Jaha. det var alltså haken. Det finns alltid en hake.

 

Tror jag går och super ner mig, dansar hela natten på en klubb och svänger förbi McD i taxi på väg till jobbet imorgon. Borde funka. Eller så sitter jag kvar här framför datorn och knackar ord fram till fyrasnåret. Då ger jag mig ut på morgonpromenad med de sjungande fåglarna som sällskap. För att jag är vuxen och har ett val. Eller så går jag slokörad och hänger tvätt, gör matlåda, tar en dusch, tar bort det avskavda nagellacket och lägger mig och sover. Men först betalar jag räkningen. Pga är en jävligt duktig vuxen. Och avskyr McD.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s