Även solen har fläckar

Nu började ni misströsta va? Klockan är 21 och Pernilla har inte bloggat på hela dagen. Har hon glömt bort oss? Vi som är trogna och som kikar in dag efter dag? Kära bloggläsare, det skulle jag aldrig göra. Sedan jag började blogga 7 december 2007 har jag bloggat varenda dag. Ibland har jag fuskat och schemalagt men ändå. Pernilla bloggar, så är det.

Men. 24 april var lite intensiv. Dels för att det var nationella prov i engelska. Jag är engelsklärare för två nior så det var lite att stå i. Men det var inte mitt största bekymmer. Det var nämligen en försvunnen pappersbunt. En pappersbunt som var väldigt viktig för jag hade lagt ner 3 timmar av dyrbar arbetstid och fritid på den. Bedömning av en halv klass. (Jag hade kvar deras arbeten men det var alltså mina bedömningar som var borta). Ena halvan gjord, andra halvan kvar. Det är liksom halvvägs och inget man vill förlora. Men … Den var bara puts väck. Jag började leta igår. Mitt skrivbord är ungefär det mest välstädade på hela skolan och där försvann högen. Bara det var ju märkligt. Jag svepte med armen mot mitt skrivbord och sa till en kollega: ”Hur kan något försvinna här?” Sedan vände jag mig mot min mer stökiga kollegas bord (hon vabbade) och sa: ”Här förstår jag hur saker kan försvinna, men inte hos mig.”

Så jag började leta.

20130424-205005.jpg

Inte här. Kollade tre gånger. Nu ännu mer välsorterad.

20130424-205011.jpg

Inte här. Kollade bara två gånger pga lägger aldrig något där så pappersbunten borde inte kunna vara där.

20130424-205016.jpg

Inte här. Kolllade tre gånger i pappershögen som bara innehåller noveller. Samma sort. I många ex.

20130424-205021.jpg

Inte här heller. Orättade saker, ja. Rätt saker, nej.

20130424-205030.jpg

Och nej, inte här heller. Just den här boken kollade jag bara en gång. Pga tunn.

bild (2)

Men … HÄR! I den röda mappen som sticker ut. Där fanns tre små plastfickor som skvalpade omkring. Och efter att ha gått igenom åtta mappar tre gånger igår så körde jag ett varv till idag och då. Där var den. Jag kan inte ha tittat i den mappen för HUR KUNDE JAG INTE SE där det fanns tre plastfickor i bästa ordningen??? Helt obegripligt.

bild

It doesn’t get much happier than this.

Men så togs jag snart ner på jorden igen. 32 läsförståelseprov. 32 hörförståelseprov. Som ska rättas. By yours truly.

20130424-205045.jpg

Skolverket och Björklund, vi måste ta ett snack om det här med nyttan av nationella prov, om lärares arbetsbörda, vad vi i Sverige tycker att lärare bör lägga sin tid på. Men inte just idag pga jag är lite slut. För efter jobbpärsen tog ju inte dagen direkt slut. Men det är en annan historia.

2 kommentarer

Under Jobb, Lärarrelaterat, Uncategorized

2 svar till “Även solen har fläckar

  1. Ja det där med att rätta vanliga prov OCH nationella prov låter ju som mer än ett heltidsjobb bara det! Min son går i en klass med 47 elever – en lärare i so-ämnen och en i no-ämnen+matte. hur i hela friden ska de hinna med undervisning när det är dags för alla dessa prov om något år…?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s