”Jag önskar att jag var rik”

Sa jag.
”Vad skulle du göra då?” Sa han.
”Köpa en lägenhet i Barcelona,” sa jag. ”Med takterrass.”
Och sedan funderade jag lite på det där. Vad skulle jag göra med den där lägenheten när barnen har skolplikt i Sverige och inte alls vill flytta? Och vad skulle jag göra med all min tid, om jag var så rik att jag inte behövde jobba? Och man kan ändå inte köpa sig fri från måndagsmorgnar, läxor och syskonbråk. Så tänkte jag att jag skulle bli rastlös så jag öppnar nog en skola där det behövs. För jag är asbra på att organisera och vara lärare och att vilja göra saker. Så det skulle passa bra. Win-win liksom.

Och om man tänker efter … Vad är att vara rik? Här kan man ju fylla på med en massa fina tankar om rikedom på vänskap, kärlek, hälsa och tak över huvudet och att man ska vara nöjd och jadajadajadajada.

Äh. Ge mig bara några hundra miljoner så löser jag resten.

6 kommentarer

Under Babbel

6 svar till “”Jag önskar att jag var rik”

  1. Om jag vore rik skulle jag bjuda hit alla mina vänner från USA varje år. Lyxhotell och lysmat och bara umgås. Jag skulle ha en komfortabel lägenhet i Sverige, och resa större delen av året. Eller, nej, först skulle sonens skolplikt behöva vara till ända. Men hitresandet av vänner, det skulle jag påbörja på direkten!

  2. Jag kan vara din oavlönade lägenhetspassare i Barcelona när du måste gå på föräldramöten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s