Att vara vuxen

Jag kör min bil. Min. Bil.
Höjer volymen. Jag bestämmer musik, jag bestämmer vart jag ska. Ingen vet var jag är, ingen vet vart jag ska. Det är på något sätt den ultimata vuxengrejen. Oavsett om det är ens egen eller någon annans, en bil är ett sätt att vara fri. Och som vuxen är man väl just det – fri?

De senaste dagarna har jag:
1) Deklarerat. Med bilagor pga driver företag. Två stycken.
2) Momsdeklarerat. Pga driver företag.
3) Jobbat, utfört nationella prov och rättat nästan alla pga är ordentlig fröken.
4) Betalat räkningar. Pga är vuxen och vet att man måste göra det.
5) Letat igenom ungefär tio affärer efter röda linnen pga dotter ska ha rött linne i dansshow.
6) Hängt massor av tvätt pga är ordentlig mamma.

Men ändå. Varje gång jag kör min bil leker jag med tanken. Jag drar! Jag skolkar idag, jag sticker inte alls till jobbet, jag drar söderut. Så långt jag orkar. Tar in på något hotell, beställer in en flaska bubbel och bara slappar. Helst ett hotell med spa.  Eller så går jag all in och drar till Arlanda och sticker till något annat land. T.ex. Spanien. Och Barcelona. Mycket bra escape.

Jag gör det aldrig. Pga är ansvarsfull vuxen, som är mamma och har förtroliga samtal att vara delaktig i på kvällarna. Pga är fru. Pga … är Pernilla och Pernilla gör inte så.

Men jag vet att om jag verkligen, verkligen skulle vilja, så skulle jag kunna. Pga har Mastercard.

Jag älskar att vara vuxen!

(Och om vi ska vara pjoskiga så äger jag inte min bil. Det gör finansbolaget som varje månad får katching från mig. Precis som banken som jag låtsas inte äger mitt hus).
(Och vad jag väljer för musik när inte barnen är med? Tjavars. I morse var det Sean Banan och Copacabanana, Neneh Cherry med Buffalo Stance och Britney Spears med Sometimes. Pga jag är tant och skäms inte längre).

Och JA. Jag vet att man förkortar på grund av p.g.a. Men ORKA?!

Annonser

1 kommentar

Under Tankar

Ett svar till “Att vara vuxen

  1. Jag åker tåg när jag jobbar i Kumla och kan ibland tänka liknande tankar ”äsch, jag sitter kvar, drar till Stockholm och har lite kul isllet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s