Skaffa dig ett liv!

Har jag fått höra för jag använder internet för mycket. Tycker vissa. Det får mig alltid lika road. Ett liv? Vad betyder det? Jag har jättemycket liv.

Det har dock också fått mig att fundera ibland. Är det så att jag använder internet för mycket? Vems problem är det? Tycker jag att det är ett problem? Ja, ibland kan jag känna att jag är lite för fastklistrad vid min iPhone, inte för att jag har behovet, mer att jag har fått en dålig vana. Kollar facebook etc utan att reflektera. Precis som rökaren som tar sin femte cigg utan att egentligen vara sugen, det bara blir så. För man är van. Men annars tycker jag att internet är fantastiskt.

Men ibland kommer rapporter om folk som levt nedkopplat och man ska minsann vara så imponerad. Men jag har varit skeptisk. För jag tror inte att internet är boven. Det är vi själva. Vi väljer vad vi vill göra, vad vi vill lägga tid på och vad vi vill slösa tid på. Vare sig vi har internet eller inte. Och – det var exakt det Paul Miller upptäckte när han levde utan internet i ett år. Nu är han tillbaka. Och en av sakerna han upptäckte var att det efter ett tag blev lite jobbigt att ta sig hemifrån. Detta menade han, hade inte med internet att göra, mer att han blev lat. I början var han aktiv men sedan la det sig. Det blev soffa och tv. Precis som det ibland blir facebook halva kvällen för mig. För ibland orkar man liksom inte vara aktiv, social och på.

Och det är väl därför vi alla gillar internet. Det gör allt så enkelt. Vi har appar till det mesta,  relationer upprätthålls med några likes istället för tre timmar på telefon. Man kan ha tät kontakt med människor som står en nära men bor långt bort med hjälp av t.ex. Skype. Man kan lyssna på nästan vilken låt man vill via Spotify. Vi är födda latmaskar, klart vi älskar internet!

Så. Jag fortsätter med mitt liv. Uppkopplad och glad.

Läs Pauls rapport om sitt år – intressant!

Annonser

2 kommentarer

Under Tankar

2 svar till “Skaffa dig ett liv!

  1. Jag kollar FB och mobilen väldigt mycket. Å andra sidan gör jag det framför tv:n, som jag då inte ser lika fokuserat på som förr. Så same same, mer socialt med FB än en komedirepris, tycker jag.
    Men ibland tror jag att det där ”multitaskandet” håller på att ge mig allvarliga koncentrationsstörningar. När jag blir uttråkad om jag måste borsta tänderna utan att kolla twitter, spela wordfeud och läsa en bok samtidigt…

  2. Sue

    Du är så klok! Jag kan bara hålla med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s