Varför döljer ni medkänslan, medmänniskor?

Jag läser i DN idag om Marius som DN tidigare har skrivit om. Här finns han på webbtv.

Han berättar för DN att han har levt på gatan i två år. Han kom hit för att försöka få jobb men det var inte lätt. Han sa ”Jag tror att 80 procent av svenska folket inte har någon medkänsla. De vet inte vad det innebär att ha det svårt.”

Jag tror att Marius har rätt i det. Folk har fullt upp med sitt. Man orkar inte. Vill inte. Bryr sig inte. Men kan egentligen. Men fattar inte det. För man måste ju så mycket annat.

Nu har massor av folk hört av sig till DN och Marius. De har erbjudit gäststugor, språkkurser, jobb och campingutrustningar. När jag läser det här forsar mina tårar. För det finns folk som bryr sig, orkar, vill och kan.

Jag har en kompis som är ensamstående med tre barn. Nyligen gick hon igenom en väldigt svår operation. Hon har ingen. (Jo, mig och några kompisar till). Men genom väldigt vänliga medmänniskor i ett forum har två veckor efter operationen förflutit relativt bra då folk har hjälpt till med att lämna och hämta barn, handla och laga mat, och tvätta. Fantastiskt. För någon de inte känner. Jag har varit otroligt fascinerad över detta, att man tar sig tid ur sin vardag och åker och hämtar barn för att lämna dem i en skola. Och sedan gör man samma på väg hem. Och lagar mat åt någon annan. Och diskar. För att man fattar att någon behöver hjälp. Fast tricket här har varit att en har inte behövt göra allt. Alla har gjort litegrann.

Tjugo procent bryr sig. Kan vi inte öka upp det lite? Vad säger ni? Trevlig helg!

20130503-092137.jpg

20130503-092142.jpg

20130503-092149.jpg

20130503-092154.jpg

Lämna en kommentar

Under Tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s