Packar upp

20130509-215937.jpg

Och ja, det ser hysteriskt ut men efter att vi drabbades av vägglusbett i Barcelona för några år sedan är vi lite mer försiktiga. (Läs: drar inte in väskorna och lägger in saker var som helst utan att kolla noga först).

Vägglöss är ett jättestort problem i dagens resande samhälle, det ökar hela tiden. Se här, ett utdrag ur min lokala tidning:

20130509-215951.jpg

 

Och ikväll skulle jag googla och kolla en grej och lärde mig då att just New York är väldigt invaderat av vägglöss …

20130509-220000.jpg

Så nu ligger hela min packning i 1) bastun, 2) frysen, 3) tvättmaskinen.

Hur undviker man vägglöss då? Läs här!

20130509-220008.jpg

För om folk gör så, och ser till att kontrollera och reagera, då kan man begränsa spridningen.

Jag gör så här:

På hotellrummet:
När jag kommer in på rummet lägger jag först upp resväskan på en bänk eller en bagagehållare. Direkt. Steg två är att lyfta på madrass och lakan. Risken med det är att man ser smutsen men man letar efter små svarta prickar. Om man hittar sådana tar man direkt ut sitt bagage och kräver nytt rum. Eller pengarna tillbaka och nytt hotell.
Även om jag inte upptäcker något ställer jag aldrig väskan på golvet (löss kryper, de hoppar inte). Och jag behåller så mycket som möjligt i väskan, som jag håller stängd. Man ska undvika att lägga saker på sängen men hur lätt är det?!

När jag kommer hem:
Tar jag inte in väskorna. De får stå på trappen och så packar jag upp i omgångar. (Tjuvar, jag gör detta direkt så ingen idé att komma hit och tro att det står amerikanska gåvor utanför dörren). Alla textilier, skor och väskor hamnar i bastun. Lössen dör av värme.
Allt som inte passar i värme hamnar i frysen. Lössen dör av kyla.
Allt som kan tvättas i över 60 grader går direkt i tvättmaskinen.
Övrigt sköljer jag av.

Ja. Det är ett jävla skitgöra och när man som jag nu har varit vaken i 35 timmar, är det lätt att man blir lite less på sig själv men en vägglussanering är sjukt mycket jobbigare och funkar inte alltid. Speaking from experience.

De är vidriga små suckers. Och älskar tydligen New York. Precis som jag.

 

i-love-new-york

Nu är jag slut efter lång dag i New York, resan hem och uppackningen så god natt bloggen, wherever you are.

Annonser

1 kommentar

Under New York, Uncategorized

Ett svar till “Packar upp

  1. Kom just hem ifrån en skräck helg i paris, med vägglöss…..fy sjutton…
    Nu är det sanering som gäller..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s