All I do is count the hours

Fantastisk utsikt. Nästan folktomt under de första femton minutrarna. En borttappad biljett (min) till översta våningen och fem engagerade vakter som hittat, tagit hand om och lämnade tillbaka. Allt med glada leenden. Den oförglömliga audioguidesturen med taxichauffören Tony.

Men trots allt det här är det något annat som lever starkast.

Jag pratade lite mer med en av vakterna. Jag gjorde research inför sommarens besök med familjen ty jag vägrar stå i kö. I slutet av pratstunden frågade jag om man blir trött på den fantastiska utsikten. I början var den förstås betagande. Men inte längre. ”All I do now is count the hours ‘til I get to go home.”

Sju timmar om dagen. Räknar. Väntar. Längtar bort.

esb

När jag skulle ta bild på mig själv och utsikten dök han upp bakom mig.

Lämna en kommentar

Under Möten i New York, New York, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s