Gone with the wind

Ni minns väl att min väska försvann? Att jag vaknade dag ett i New York utan mina saker? Så vi började dagen med att försöka shoppa förnödenheter åt mig och stötte på Kat. Hon är make-up artist på Sephora och sminkade oss. Jag hade ju inget smink pga resväskan befann sig i London eller på väg därifrån eller någon helt annanstans. När jag försökte hitta ansiktskräm och mascara hörde jag något om free eye-make ups och Simona hängde på. Vi sa att vi ville gå ”all in” och Kats kollega sa att man kan ha glitter även om man är över 40.

Mellan glitter, ögonskuggor och eyeliners fann vi varandra. Kat berättade att hon kommer från Long Island. Denna mytomspunna ö jag gärna vill åka till men har förstått aldrig någonsin kommer kunna ge mig det jag tror. Där stod hennes föräldrahem ända tills stormen Sandy drog in hösten 2012. Allt försvann. Allt. Inklusive bilarna på gatan som också blåste bort.

Med mitt inbrott i färskt minne (inte ens ett minne, finns hos mig varje dag) där det nästan bara försvann saker utan affektionsvärde kunde jag inte annat än beklaga och vi pratade om fotoalbum som försvann, Kats teckningar från hon var liten och allt sådant där ni vet.  Jag menar, bilar och materiella saker går att ersätta men foton, teckningar och dagböcker som är borta, de är verkligen borta. Jag suckade över det där men Kat log och berättade hur hennes mamma i flera år velat renovera. Hur köket var gammalt och hela huset behövde fixas till. Mamma var glad nu för det blir ett splitternytt hus och de har ritat om det helt och hållet. Men teckningarna, fotona och dagböckerna då?, försökte jag.

Kat drog sista dragen med glitterskuggan över mitt ögonlock och sa:  ”Well. It’s a good chance to start over.”

Jag förundrades över styrkan och den totala acceptansen över hur livet ibland behandlar en. Och tänkte att hon hade rätt. Ibland kanske man behöver göra omstart i livet. De nya, oskrivna bladen är nästan alltid de bästa. De som har en tanke, ett hopp, en vision. De som inte smutsats ner av all skit på vägen.

Innan jag åkte hem i onsdags gick jag in och sa hej då. Vi kramades och jag lovade att komma in i juli igen. Kat jobbar på Sephora på 34th Street mellan 7th Avenue och 6th Avenue. Om du är i närheten, gå in, bli sminkad och hälsa från mig.

kat

Nysminkade och redo för New York med ny kompis i FB-rollen.

1 kommentar

Under Möten i New York, New York

Ett svar till “Gone with the wind

  1. Ping: Början på något nytt | Pernilla Alm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s