Kära Suss

Minns du?

Pernilla-och-Susanne1-300x294

Minns du den där svinkalla kvällen när vi skulle på det där eventet och knappt kände varandra?
Eventet med jättekonstiga tider och en massa knepiga regler och lång väntetid? Minns du hur vi, de duktiga flickorna, tittade på varandra där inne och bestämde oss för att nobody puts baby in a corner och gå därifrån och dricka vin istället? Minns du hur vi satt och åt pasta, drack rödvin och pratade? Och pratade. Och pratade. Jag minns.

Jag minns hur du mitt i middagen tittade uppfordrande på mig och frågade om vi skulle byta manus med varandra. Jag minns hur jag blev livrädd och absolut aldrig någonsin ville att någon skulle läsa. Jag minns att jag skakade på huvudet så det mesta nästan ramlade loss. Men så hällde du i mig några fler glas rött. Och jag sa ja. Och några dagar senare var jag helt fast och sa till alla som ville lyssna: ”Om inte hon blir publicerad så har jag inte en chans.” För så bra var det. Manuset som nu ÄNTLIGEN är en riktig bok. Din bok. Din lysande, alldeles fantastiska och briljanta bok! Att den nu är ute är  det enda rätta! Det fanns inget alternativ.

9173516724

Jag minns hur jag mitt i natten fick komma ner till dig tre trappor ner på hotellet på bokmässan för att få hjälp att ta av ett armband. Jag minns vår härliga nyårsafton. En rolig uteätarkväll med familjerna. Kolmården. Spöket på slottet. Jag minns din fina 40-årsfest, jag minns skrivarhelger och luncher på stan.

imagesCA2G00R0

Jag minns också alla gånger du har hejat, pushat och varit glad för min skull, mitt i ditt slit att få kontrakt. Du har gillat, delat och supportat. I ur och skur. Jag är säker på att du minns.

Men minns du också när du var på rätt tid på rätt plats och blev min assistent när den stora, berömda spanske författaren svepte in i en bar och jag blev starstruck men lyckades rädda ansiktet tack vare dig?

20110924-082956

Nu är det paybacktime. Ikväll är jag din assistent.  Det kan hända att du kommer att ångra att du gav mig login till bloggen.

 

20110925-101540

PUSS Suss! Ikväll är det din kväll!

17 kommentarer

Under Kollegor, Releasefest, Uncategorized

17 svar till “Kära Suss

 1. Ping: Årskrönika | Pernilla Alm

 2. Vilken underbar text om vänskap! Önskar er en fantastisk kväll!!
  Kram på er och stort grattis Susanne!

 3. Ping: Grattis fina fina FINA Suss! | Simona Ahrnstedt

 4. Bra med sådan vänskap! Heja! Ha en toppenkväll!

 5. Ping: Release! Eller IKVÄLL SMÄLLER DET — Susanne Boll

 6. Tack Pernillis! Du är fin. Och fick oss att gråta till frukosten härhemma. Puss!

 7. Hurra, jag måste länka. Vad fin du skriver, Pernilla!

 8. Hurra! Suss kväll ikväll!

 9. Åh! Vilken underbart fin text om er vänskap.

 10. Trude

  Åhhh vad härligt att läsa om er fina vänskap, ses ikväll tjejer, jippi! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s