Nu ska vi snacka lärarleg

20130521-203438.jpg

För en tid sedan ringde min kollega K till Skolverket och undrade hur det gick med hans ansökan om lärarlegitimation. De drog en lång harang om handläggningstider, att det tar tid, det är komplicerat och det går absolut inte att säga något om hur lång tid det tar innan beslut om legitimation tas.”  K tackade artigt och sa till mig när han la på att det där, det kommer nog ta ett tag.
Dagen efter låg lärarlegitimationen i hans mailkorg.

Igår kände jag att det var väldigt länge sedan november eller december då jag ansökte om legitimation och januari då jag kompletterade min ansökan. Så jag tänkte att jag gör som K. Så jag ringde upp. En mycket trevlig tjej meddelade mig  att ”alla lärare är indelade i kategorier och vissa kategorier är svårare än andra och allt måste kollas, examensår, kurser utöver examen och alla har olika handläggare.” Jag försökte tala om att jag inte trodde att min examen var speciellt svårtydd. ”Så säger alla.” Förvisso. Men jag skickade inte in en enda handling om alla kurser jag har läst utöver min lärarutbildning, för jag ville inte krångla till det.  (Att jag har fel på min slöhetsgen och pluggade massor av distanskurser när jag var mammaledig, det kände jag inte var relevant för min lärargärning så jag lät det vara). Jag hade min lilla fina examen bara. Skolverkstjejen menade att ja, det kan vara komplicerat ändå och det går inte att säga hur lång tid det tar. ”Men du har en handläggare i alla fall.” ”Tjohoo. Jag har en handläggare”,  sa jag till mina kollegor när jag la på.

Idag klockan 14:56 kom min lärarlegitimation. Ungefär ett dygn efter att jag ringde Skolverket. Precis som för min kollega K. Vilket sammanträffande.

Så dagens tips om du väntar på din legitimation. Ring och fråga. Imorgon har du den i lådan.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Lärarrelaterat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s