Ser du den här tjejen? Hon är tjock.

beyonceny

Jag tar en lite mer avklädd bild, så du ser hur tjock hon är:

beyonce-2-600
Eller vänta. Vi tar lite mer naket. Så vi verkligen kan se det tjocka:

beyonce-gq-inside-image-interview-revealed

Jag måste nog gå till optikern. Jag ser inte det tjocka. Jag ser en tjej som är otroligt snygg. Vältränad, kurvig och har former.

Jag hörde på Mix Megapol imorse och Gry Forssell tog upp att hon är upprörd över att Beyoncé anses vara tjock/mullig. Och jag satt där i min bil och höll med och tänkte ”heja Gry!” Varpå Grys manliga sidekick Hans Wiklund sa ”Hon ser inte ut som ett sugrör.” Och något i tonen gjorde att jag reagerade. Det fanns något mer där. Gry berättade att Beyoncé väger 59 kilo och är 173 centimeter lång, omöjligt att hon är tjock! Sa Gry. Det var en ganska hög vikt. Tyckte männen. (Kunde inte avgöra vem av Anders och Hans som sa det men det var inte Gry).

Och Hans Wiklund fortsatte med kommentarer som gjorde det tydligt att han höll med om kritiken. Att Beyoncé visst är lite för mullig för idealen. Gry stod på sig och sa att det är livsfarligt om unga tjejer går runt och tror att Beyoncé är tjock. Hans opponerade sig starkt, det är inte alls livsfarligt. Eh va? Vad jag vet kan man faktiskt dö av anorexi.

Gry fortsatte och menade att pinnsmala mannekänger ser sjuka ut. ”Men kläderna sitter snyggt” sa Hans Wiklund.

Ärligt. Hans Wiklund får tycka att Beyoncé är tjock. Han får föredra en kroppstyp före en annan men när man sitter i en radiokanal på bästa sändningstid och når ut till otroligt många sargade själar, kan man inte ta lite ansvar då?

För övrigt kickar Beyoncé tydligen some real ass.

52 kommentarer

Under Tankar

52 svar till “Ser du den här tjejen? Hon är tjock.

 1. Ping: Oj! | Pernilla Alm

 2. Ping: Läxor mer populära än Beyoncé | Pernilla Alm

 3. Beyonce är en stor inspiration för mig. Hon är inte alls så kallat ”tjock”. Jag förstår inte hur man kan tycka att 59 kg är att vara fet. Jag väger mer än vad Beyonce gör och jag tycker faktiskt att jag ser helt normal ut. Jag förstår inte hur folk tänker ibland. Hur mycket förväntar dom sig att man ska väga om man ska vara så kallat ”perfekt”. Det finns ingen som kan vara helt perfekt i denna värld! Heja dig Pernilla och Gry! 😉

 4. Blir så fruktansvärt arg av sådant här. Det är illa nog när det gäller en person i sin omgivning som uttrycker sig på detta sättet, men då kan man ofta själv ta debatten och försöka tala dem på bättre tankar. Men när en mediaprofil helt frankt går ut och kommenterar att det är något fel på Beyonces vikt (som dessutom är riktigt låg i förhållande till hennes längd) så blir jag förbannad. Jobbar man med radio, eller TV, eller någon annan plattform där man når ut till många människor så måste man ju ha ett visst konsekvenstänkande. Man måste jobba med att inte döma folk, och speciellt inte sprida skeva ideal och skuldbelägga dem som inte passar in i dem.

 5. Ping: Hans Wiklund och Beyoncé | Åsiktsregistret

 6. Vi borde väl alla få se ut som vi vill, oavsett om vi är kurviga eller inte. Men vi påverkas av massmedia och sociala medier och vi påverkar varanda. Unga tjejer och killar växer upp och tror att de inte ser bra ut pga en masa ideal. Det är ju även svårt som 30+ kvinna att inte låta sig påverkas av idealet. Bredda ideealet! Vem har rätt att säga vad som är fult, snyggt, tjockt, smalt. Vi värderar alldeles för mycket.

 7. Jag vill hugga huvudet av hela världen. Vilket inkluderar människor som kommer med korkade kommentarer om hur ”riktiga” eller ”normala” kvinnor ser ut, från bägge hållen. Skäms! Skäms på er allesamman!

  Analys klar. Tack för framlyftandet av detta, det var en intressant text.

  • Pernilla

   Tack för analys och beröm. 🙂 Jag vill inte hugga huvuden men tycker att alla bör ha till rättesnöre, bättre tänka efter före.

 8. Gurran

  Lyssnar folk fortfarande på radio? Kör på PodCasts så slipper ni idioter man inte tycker om.

  • Pernilla

   Meh. Nu var det inte det vi diskuterade. Jag lyssnar nästan aldrig på radio och VÄLDIGT sällan på just Mix Megapol pga all reklam och allt skrän. Om jag lyssnar på radio lyssnar jag på P4 eller P3. Eller P1.

 9. Ja vad ska man säga. Du har så rätt, sorgligt när folk uttrycker sig så. Det är just det anorexin grundar sig i när tjejer misstolkar kvinnliga kurvor i puberteten som fetma. Kan tycka att Hans borde ha mer insikt i den sjukdomen än vad han tydligen har….

 10. Vänta nu, hur kan man ens diskutera vad hon väger osv? Hon är oerhört driftig, duktig sångerska, verkar oerhört vänlig.. Vad fan har vikten eller närvaro/frånvaro av kurvor med någonting att göra. OMG! Höj nivån på radioprogrammet kan man tycka och att männen inte skäms som objektifierar en kvinna live i radio på det sättet. Usch! Har det någonsin hänt om en man?!

 11. Ping: Såg inte Bruce lite tjock ut? | genus SCHMENUS // din nya favoritblogg

 12. Det är så konstigt. Alla mina manliga vänner föredrar kurvor. Alla.
  Så har det varit genom hela mitt liv. Jag vågar påstå att från högstadiet, lumpen och framåt har minst 100 män sagt mig detta. En enda kille i lumpen föredrog anorektiska klädmodeller. Han tyckte det var fint. En av hundra. En del andra har väl drömt lite sådär om ganska nätta flickor, men de flesta uttrycker att de tycker om kurvor, rumpor.

  Själv gör jag det definitivt. Men sen, när det kommer till kritan, vilka jag haft förmånen att få ha relationer med, så ser jag inget mönster alls. Småbröstade, storbröstade, smala, kraftiga, uppåtnäsa, sk höknäsa. Blonda, brunhåriga, en svarthårig. Det är helt andra kriterier som gäller. Kroppen har väldigt lite med vilka jag verkligen får attraktion till. Men återigen har jag sett kompisar som väljer ganska lika tjejer/killar i rad. Det finns något gemensamt i utseendet. En tjejkompis ville definitivt ha långa gängliga killar. Till exempel.

  Även om kroppen åtminstone i mitt fall inte spelar roll i själva parbildandet älskar jag kroppar och finner dem vackra. Många kvinnor är vackra. Jag njuter av att se dem. Beyonce är fantastiskt vacker, Liksom Marilyn Monroe.

  Återigen fattar jag inte vår tids fixering vid sjuklig smalhet, anorektiska benknotor som sticker fram, som får mig att känna en klump i halsen, av så många skäl. Jag får för mig att flickan/den unga kvinnan lider, jag får för mig att mina döttrar kan fasta i fel spår, jag får för mig att vi har marknadsfrafter som förslavar oss med sina skönhetsideal.

  Samtidigt händer det märkliga, jag träffar på nya generationer män som fortfarande upptäcker andra tiders skönhetsideal, och gärna plockar fram bilder som den här på Marilyn.

  • Pernilla

   Precis det är det viktiga. När man är med en person så är ju utseendet rätt oviktigt. Man kan falla för en typ som inte alls är den man tror man faller för, som ser ”fel” ut. Och det är ju bara för att det egentligen inte betyder något. Och det är väl tur.

 13. Själv sitter jag här och förundras över att det gå att få fram hur mycket Beyoncé väger.

 14. Lena Fredriksson

  Det här var i huvudet på mig när jag somnade och när jag vaknade i morse. Det här att det att det är utsidan som är så viktig. Insidan, hur vi beter oss, blir allt mindre viktig. Men jag bryr mig också om min utsida. Hår, kläder, ja hur jag ser ut helt enkelt. Hur ska vi göra för att ha en sund inställning till den där utsidAn? Vad är ”lagom”? Och hur ska vi göra för att få bort den där vikt- och utseendehetsen i media och klädbranschen? Många tankar som snurrar…..
  Har letat på nätet efter diskussioner om Wiklunds kommentarer på Mix. Knte hittat något. Konstigt. Någon annan som hittat något?

 15. Men för i helvete Hans! Inte ok.

 16. Sjukt på alla sätt. Man blir bara beklämd när man hör det. När ska kroppsidealet bli sunt, jag hoppas snart för våra döttrars skull.

 17. Marcus

  Sick!
  Tack och lov går det ju välja andra radiokanaler.

 18. Ping: Hoppsan! | Pernilla Alm

 19. Lena Fredriksson

  Och får man inte lust att starta en nätkampanj för hur kvinnors kroppar ser ut……PÅ RIKTIGT! Och att man har rätt att se ut hur fan slm helst utan att NÅGON, varken man eller kvinna, har rätt att kommentera det. Kom igen! Vad gör vi? Förslag? Jag tänker på mina barn och vill inte att de ska leva unde här värderingarna.

  • Pernilla

   Kruxet är ju att det sätter sig tidigt. Ofta pga hemmen, bantande mammor.
   Tror vi kvinnor får tänka till och själva bestämma vad som är vårt ideal. Och sedan stå för det.

 20. Lena Fredriksson

  Ja, han är gift med Emma fd Sjöberg. Vilket jag tyckt varit en ganska cool tjej med distans till sitt modellande, men nu börjar man ju undra.

  • Pernilla

   Fast nu var det Hans som var oansvarig. Emma var inte där.

  • Hur drar du kopplingen från Hans till att Emma möjligen är tveksam som person nu? Är inte det att ta bort ansvar från Hans som är det uppenbara subjektet i den korkade åsikten här och lägga över det på en kvinna som inte ens är där?

 21. Fy f-n, jag ryser. Heja dig, Pernilla! Och Gry!

 22. Vad trist att höra. Tack och lov att Gry fanns där som motpol. Oerhört begåvad tjej.

 23. Catharina

  Men! Så. Jävla. Drygt. Har han ingen koll på verkligheten? Att ens tycka något under 60 kg är ”lite mycket” är ju stört. Stört att säga i radio i alla fall!!

 24. Alltså … Har radioprofiler inget som helst ansvar? Tänker de inte på alla unga tjejer som redan kämpar med hur de mår och hur de ser ut? Näe, jag finner inga ord. Dumheter är vad det är!

 25. Fy! Jag blir så jäkla arg! Barn växer upp i det här samhället som inte kan anses som annat än ätstört. Var man än är så översköljs man med dieter, sätt att äta, vikthets och ”knep för att bli smal innan sommaren”
  Mediefolk måste förstå hur mycket makt de har, de kan förändra åt rätt håll om de vill, för de når ut. Samtidigt måste ”vanligt folk” sluta diskutera mat, dieter och vikt överallt. Sluta säga saker som ”jag borde egentligen inte” för det finns ingen som mår bättre av det.
  Heja Gry! O heja dig som tar upp det till diskussion!

 26. tanja liimatainen

  Helt sjukt! Beyonce har lågt BMI, dvs. vikten i förhållande till längden. Däremot är hon kurvig och fantastiskt snygg. Men varför ska vi hela tiden värdera tjejer efter utseendet??? Förstår inte det. Jag har aldrig tyckt Emma s (och Hans ännu mindre 🙂 är snygg, men smaken är olika.

 27. Bra att du tar upp det här! Håller med dig, jädrigt dålig stil. Skicka vidare till Hans! =)

 28. T

  Lyssnade också och blev förbannad på Hans! Oansvarligt!

 29. Martina

  Korkat. Men så säger ryktet att han är rätt dryg. Oansvarigt dessutom. Har inte han egna barn? Oskön bild att förmedla.

 30. Åsa

  Men å andra sidan är väl Hans Wiklund gift med Emma Sjöberg, så vad vet han om hur normala tjejer ser ut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s