Hur har du det på ditt jobb?

Har du en kollega som ställer sig upp inför alla och är bästa konfrenciern ever? Som l a m i n e r a r fantastiska lappar som stöd till sitt tal? Som är en perfekt blandning av sött, salt, syrligt och torrt? Har du en sådan kollega?

20130614-105910.jpg
Har du två kollegor som lägger minst två arbetsdagar på att göra en film till en avgående rektor? Där de intervjuar elever och lärare och det är en salig blandning mellan sång, anekdoter, cheerleadingramsor och improvisationsteater. Och rim. (By me). Har du sådana kreativa kollegor?

Har du kollegor som snällt och tålmodigt väntar medan du sminkar dig, klär om och försöker fixa ett pajat hår? Som samtidigt som de väntar är gott sällskap och lyssnar noga när man pratar. Och ser till att man har det man behöver nära till hands. Och låter en låna sitt busskort för man har partyväska utan plånbok med sig och hon själv köper en sms-biljett för man själv inte har anmält sig till sms-biljett. Har du en sådan hjälpsam kollega?

Har du kollegor som dansar till allt möjligt bara för att det är roligt? Har du sådana danspartners på ditt jobb?

Har du kollegor som gör hemliga listor som ingen ska veta om … nej, inte jag heller men om det fanns en sådan lista skulle jag vara på den.

Har du en kollega som skriver en helt ny text till ”My way” och med barska blickar får 60 pers (eller är vi fler?) att sjunga starkt, nästan på ton och dekleativt (hette det så A?) till den avgående rektorn. Har du en sådan übercool kollega?

Har du kollegor som slutat för länge sedan på ditt jobb och blir tårögda när de ser statusrader och foton från festen för de saknar sitt gäng?
Har du kollegor som slutat för inte så länge sedan som kommer tillbaka och tackas av och man vet att de vill komma tillbaka igen och igen och igen.

Har du kollegor som du gärna sitter en hel kväll med, som du pratar oavbrutet med, som du skrattar med och inte vill skiljas från och som du messar med på facebook och sms under natten och morgonen för att ni bara måste prata mer om festen? Har du sådana sociala kollegor?

Har du en kollega som när Spotify + ljud + högtalare = malfunction sätter sig vid pianot och tar mikrofonen och är världens bästa trubadur som river av Cecilia Lind, När vi två blir en (kan hända att jag var lite sugen på mikrofonen där men jag nöjde mig med scenen), Fantasi, Efterfest på eran balkong, Sommaren är kort och så vidare. Ända tills strömmen stängdes av pga tråkig festlokal måste vara tyst klockan 00. Vad är det liksom? Men har du en sådan rockstar till kollega?

Har du kollegor som utan att blinka hoppar in i taxibilar för att åka på efterfest trots att de snart ska upp och sedan faktiskt går upp och är proffsiga nästa dag? Har du sådana stabila och pålitliga kollegor, som står pall när det gäller? (Jag hamnade fel och min taxi åkte hem istället så jag ingår inte i den stabila och pålitliga staben).

Sådana kollegor har jag. Och vi är legitimerade, behöriga, snygga och coola högstadielärare. Det är där det händer. Basåattduvet.

Lämna en kommentar

Under Lärarrelaterat, Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s