Vi är alla huvudpersoner i vårt eget liv

Jag älskar Hanna Fahls krönika i DN idag. Älskar att hon sätter ord på vad det är som gör att jag gillar att läsa och skriva. För man får drömma sig bort, hitta på, vara någon annan. För att ens eget liv finns alltid där och ibland är det skönt att få rymma lite från det.  Och så det här med de olika perspektiven. Att litteratur (filmer, tv-serier, tv-spel etc) ger oss chansen att få uppleva hur det kan få vara för någon annan. Jag gillar det, det borde gagna empatin här i världen. Väl?

Och jag ÄLSKAR avslutningen på krönikan:

Vi är alla huvudpersoner i vårt eget liv, men det betyder inte att våra historier kommer att få ett snyggt slut med alla lösa trådar prydligt ihop­knutna. Och alla de där andra männi­skorna, vars liv vi bara är knappt märkbara förbiflimrande statister i, kommer att fortsätta som om ingenting hänt.

Annonser

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Vi är alla huvudpersoner i vårt eget liv

  1. Tänk P att vi ALLTID fastnat för samma artikel… Två själar. Puss!

  2. Pernilla, jag taggar dig! Hoppas att du vill svara på några frågor om sommarläsning. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s