Det här med målgrupp

Igår träffade jag några vänner och en av dem är bibliotekarie och hon pratade om min bok, att hon märkt att lite äldre personer verkligen gillar den. Och när hon sa det så insåg jag att tre väldigt fina läsarmail har kommit från just äldre personer, runt 65-70 år. Nyblivna pensionärer som har varit med om livet. Jag som gått runt och trott att min målgrupp är kvinnor från 30 och upp. Vi som är mitt i träsket med småbarn, jobb och liv som snurrar fort, fortare, fortast.

Och när vi satt där och pratade i solen så slog det mig och mina vänner att kanske passar en bok som Alltid du faktiskt ännu bättre när du inte är mitt i det? När du har distans, när du har varit med ett tag och du vet att livet inte är svart eller vitt?

Å andra sidan. En nybliven 20-åring, långt från förhållanden och barn uppskattade den också massor. Och jag har en hel bunt kvinnor i min ålder som vittnar om att de minsann har kramat sin man extra mycket efter att ha läst om hur det faktiskt kan gå.

Jag tycker att det är väldigt fascinerande det där. Böcker och människor. Det finns något för alla, oavsett var man befinner sig i livet. Och även om man är helt olika kan man uppskatta samma sak. Och tvärtom, förstås.

 

2 kommentarer

Under Alltid du, Läsarmail, Skrivande, Tankar

2 svar till “Det här med målgrupp

  1. Ros-Mari Edström

    Här vill jag bara ge dig en stor kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s