Welcome to the United States of America

Vi gjorde Brooklyn idag. Jag hade läst på i två guideböcker och ett tidningsurklipp men började ändå med att gå åt fel håll. Det var så konstigt att skyltarna mot Brooklyn Bridge pekade åt fel håll och att där vägen skulle gå rakt låg en domstolsbyggnad. United States Courthouse.

Utanför domstolen fanns massor av finklädda människor. Många av dem bar stora vita kuvert. De öppnade kuverten, tittade och visade varandra. Många hade sällskap, andra var ensamma och knappade febrilt på sina telefoner eller pratade i luren. Nästan alla log och jag förstod. Bakom mina glasögon började mina tårar rinna.

Idag, den 30 juli 2013 blev de amerikaner. En stor och viktig dag för dem. En resa som förmodligen inte varit helt lätt.  Någon kanske inledde den i en fattig by någonstans bortom hav och land. En annan gick över en gräns i skydd av mörkret, rädd för tull, polis, civilspanare och vilda människor och djur. Några fick säkert en gräddfil och gled in på JFK och så löste sig resten. Hur det än har varit, hur det än gick till så har många människors önskan uppfyllts idag. Det här är en av de milstolpsdagarna de aldrig kommer att glömma.

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

SONY DSC

 

Ibland är det rätt att gå fel. Ibland ser man saker man inte hade sett annars. Saker som inte står i guideböcker. Livet t.ex.

1 kommentar

Under USA

Ett svar till “Welcome to the United States of America

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s