It’s weird!

Igår.
En busstation.
30 minuter innan bussen hem skulle gå, gott om tid.
En arg dam i infoluckan svarade i telefon och sa inte klart sina instruktioner. Viftade bort oss.
Vi hittade biljettmaskiner. Kö i 15 minuter. 10 kvar till avgång. En av oss köade med barnen, en letade info om busshållplats. Inga skärmar. Inga folk. Inga skyltar. Jo, till affärer och hållplatsnummer men inte vilken buss som går från var. Infoluckan stängd.
Vår tur i maskinen.
Bummer, vår buss gick inte att handla i den maskinen. Inte i någon maskin.

Tre minuter kvar. Inga biljetter. Ingen hållplatsinfo. Två vuxna som driver företag, har höskoleutbildning och sunt förnuft. Plus har rest lite förr. Några gånger i alla fall. Bott lite utomlands och så. Dessa två kan inte köpa biljetter och hitta en buss i NYC år 2013.

It’s different.
Äh.
IT’S WEIRD!!!!

Vi gav upp. Hittade tunnelbanan. Hittade vårt pålitliga tåg. På tåget hittade jag en man som hjälpte oss med var vi skulle byta. ”Follow me,” sa han. Vi pratade. Om bussen. Han hade tänkt ta den men hört att det var stopp i Lincolntunneln och folk satt där i timmar. Jag blev lite glad att vi ”missat” bussen och berättade om vårt debacle Han skrattade, skakade på huvudet och sa: IT’S WEIRD. Bussarna till just vår stad har tre egna små biljettluckor längst ner i terminalen. Dit bara medfödd, tyst kunskap hittar. Samma med hållplatsen.

På lördag ska vi till stan igen. Då tar vi bilen.

5 kommentarer

Under Uncategorized

5 svar till “It’s weird!

  1. Kan det ha varit på Port Authority …? Jävligaste stället i världen tror jag. Ohjälpsamma jävlar som jobbar där, långa omständliga vägar till rätt buss, obefintlig info, dagdrivare som ger sig på en (händer aldrig i NYC annars ju, himla snällt ställe överlag) man kan inte ha med barnvagn och rulltrapporna är för smala för barnvagnar ändå. Skitställe. Mycket bättre att ta bilen in, lätt som en plätt!

  2. If I hadn’t had a local with me when I needed to get the bus, I doubt I would have found it, either. That station is confusing.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s