Början på något nytt

954661_10200524275605376_1172897147_n

 

Minns ni Kat i New York? Som sminkade mig och Simona när mitt bagage var försvunnet? Som förlorade en hel del och lite till när stormen Sandy drog in över New York förra året? Kat fick sminka mina barn när vi var i NY nu i somras. (Jag tycker egentligen inte att barn ska ha smink men det var lite roligt att låta dem få göra en sådan sak, de var helnöjda). Jag berättade för barnen om att Kat förlorat så mycket men ändå såg det som en chans att börja om. En ren start. Barnen fick träffa Kat ytterligare en gång, då Kat hängde med ut och åt i Koreatown sista kvällen i New York. Hon gjorde så att säga, succé. Blev poppis hos barnen. (Sedan åkte barnen hem med sin far och jag, Kat, Kim och några andra gick vidare till väry smashy nyöppnad takbar där jag frös lite och därför har ful tröja över min klänning så jag ser bonnig ut men ändå).

1146539_10151572243567532_537866048_n

Igår var det gråt och tandagnisslan här. Stora E hade glömt bort koden till sin telefon och kunde inte längre komma in i den. Hon vände sig till It-pappan som använde all sin kunskap för att försöka lösa det och dottern gick och la sig med vetskapen om att det kanske inte skulle gå. När hon efter väldigt länge hade somnat (jetlag och ledsen) talade maken om för mig att det där skulle inte gå vägen, det var bara att inse att allt i telefonen (bland annat den grymma sagan hon skrivit om New York) var borta. Vi tänkte att vi berättar det där imorgon, när barnet har sovit och kanske kan tackla den svåra motgången lite bättre.

Och morgon blev det fortare än jag hann somna. (Jetlag är fadriken inte att skoja med). Och dottern kom upp, nyvaken och rufsig. Och sa: ”Mamma, jag har tänkt på det där med att allt kanske är borta i min telefon. Det gör ingenting. För jag tänkte på Kat och allt hon förlorade i stormen och då är ju min telefon ingenting. Och nu är det som att jag får en ny telefon, jag får också en chans att börja om.”

Men excuse me om jag skryter lite men hon är faktiskt en pärla den där.

1 kommentar

Under Möten i New York, New York, USA

Ett svar till “Början på något nytt

  1. /nina

    Oj, underbart!

    Och tekniken då… se till att ni har nån synk på så att allt som finns i mobilen hamnar i dropbox eller på annat ställe. Då betyder telefonborttappning eller kodglömning ingenting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s