Don’t be a stranger

Vi har ”bott” i några veckor i en liten stad i New Jersey. Den är granne med Manhattan och de flesta som bor där jobbar inne i stan och pendlar. Men innan de drar till jobbet går de ut och springer. Hemma på mina villagator möter jag väldigt sällan någon när jag är ute och springer lufslunkar.

I Montclair mötte jag folk hela tiden. Och alla hejade glatt. Några slängde några glada tillrop och småpratade när man möttes. Alltså, snabba ord som utväxlades, man stannar ju inte och babblar mitt under rundan.

I morse tog jag en runda här i mina egna hoods. Jag var ute en halvtimme och mötte kors i taket tre personer. Ingen hälsade. De tittade bort. Jag sa ”hej hej”och en svarade. En av tre. Väry najs.

I eftermiddags när jag hämtade på fritids fick jag höra av en av fröknarna att det har varit inbrottsvåg i vår förort i sommar. 14 bostadsinbrott under ett par veckor. När jag kom hem läste jag samma sak på Facebook.

Ingen hälsar på den som rör sig i området.
14 inbrott.
You go figure.

1 kommentar

Under inbrott, Löpning, USA

Ett svar till “Don’t be a stranger

  1. Ha! Jag tänkte så mycket på detta under min vecka hos er. Ingen hälsade när jag gick på mina prommisar i kvarteren, trots att jag spände ögonen i dem. (Ja på ett trevligt sätt.) Kanske en liten överraskad nick tillbaka när man sa ”hej!”. Det är ju en sak man uppskattar väldigt mycket i te x England, den där artigheten och vänligheten i vardagen och att se varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s