Men lilla gumman, det kunde du väl ha tänkt på liiite tidigare?

Jag är fostrad i restaurangbranschen. Mina föräldrar jobbade på krogen när de möttes en dag på 70-talet och ja, där hängde de kvar ett bra tag så där växte jag upp. Min pappa hade större delen av min uppväxt egen restaurang och förstås blev det mitt första jobb. Och jag lärde mig fort ”Gå aldrig ut ur matsalen tomhänt!” Man slösar inte på sina steg för man går ändå hela tiden. Det var serveringsvagnar, massor av fat i händerna och så vidare. Ingen tid att förspilla, man ska inte gå i onödan och man ska skynda sig på för annars blir maten kall. Det har format mig. Jag är galet effektiv och har enligt en kollega ”svart bälte i organisation”.

 

Idag fick jag anledning att fundera på det här med att göra saker i onödan.  Jag hade lagt ner rejält med tid på en sak. Massor. Och fick idag veta att det faktiskt var i onödan. Helt och hållet. Frustration. Irritation. Ilsk statusuppdatering på Facebook (eftersom FB är billigare än en terapeut).  Stod inte ut med att ha slösat min dyrbara tid i onödan. Men när jag hade jobbat klart för dagen och satt i min lilla bensinslukande bil på väg hem funderade jag några varv.

 

Vad är egentligen onödigt? Lär vi oss inte något på allt vi gör? Varför gjorde jag den där grejen från början? Vad var det som drev mig? Var det fel eller rätt anledning? Kom fram till att jag nog måste ändra inställning. Och välja mer noga. För även om det inte var i onödan så har det slösats med min tid. Och min tid är dyrbar, som allra mest dyrbar för bara mig.

 

Det jag gjorde var inte i onödan för jag lärde mig något. Nästa gång ska jag tänka ett varv till. På varför och om jag verkligen vill. Och använda lite mer hängslen och livremmar.

Lämna en kommentar

Under Tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s