He had a dream

Idag är det femtio år sedan Martin Luther King höll sitt berömda tal i Washington D.C.

 

 

 

”Jag har en dröm, att en vacker dag skall nationen resa sig och förstå… att alla människor är skapade lika… Jag har en dröm om att en dag skall mina fyra små barn leva i en nation där de inte skall bli bedömda av sin hudfärg, utan enligt innehåll av sin karaktär.”

 

Tyvärr är hans dröm fortfarande en dröm. Mycket har blivit bättre men vi har ändå en lång väg kvar.

Igår kom mitt röstkort till kyrkovalet. Jag är inte speciellt kyrklig och borde kanske gå ur men gör det inte av en stor viktig anledning. Att jag är med gör att jag får rösta. Och när jag röstar blir det en röst mindre på SD. För jag har samma dröm som Martin Luther King – att vi en dag ska förstå att alla är lika mycket värda.

 

 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s