Och efter perfekta helger kommer måndagar

Måndagar med ni vet sådant där som måndagar innehåller. Vardag. Jobb. Visst mått av stress. Ett antal saker som måste göras. Ett antal saker som får vänta.

Efter hämtning och middagsinköp fick jag in ett träningspass på Friskis och kom hem till godnattsaga. Jag och nioåringen läser ”Det lilla huset i stora skogen.” Kommer ni ihåg? Laura Ingalls Wilder. Nioåringen älskar de långa beskrivningarna och jag skyndar mig allt jag kan för att ta mig igenom dem. Nu. Minns att jag älskade dem, när jag var som hon. Igår läste jag ett kapitel för henne. Idag såg jag att när jag hade sagt god natt så hade hon läst fem kapitel till.

Nu har mörkret omfamnat mitt hus och jag sitter med en kopp te och tittar stilla i mitt vardagsrum. (Stilla och stilla, ungar hojtar om vatten, släcka och tända lampor och att de har glömt borsta tänderna trots att de nyss påstod att de hade gjort det). Men ändå. Som jag älskar detta rum! Ännu mer sedan vi fick in ett olivträd igår.  En enda liten detalj kan göra så mycket.

Jag tänker mycket på det där. Detaljer. Ibland i ett rum. Ibland hos en person. Ibland i något någon gör. Ett leende. En liten tanke på någon. Ett svar. Eller tvärtom. Ett oleende, en otanke och ett osvar. (Jag bestämmer att man får säga så). Skillnaden kan vara enorm.

Detaljer.

4 kommentarer

Under Tankar

4 svar till “Och efter perfekta helger kommer måndagar

  1. Sue

    Klok som vanligt Pernilla! Supertack för städtips – vi sitter här och har ett rent hus 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s