Little perfect happy family

Tack vare ett inställt möte och ingen rusningstrafik (tack Obama) kom båda föräldrarna hem tidigare idag. Medan jag tog en egen löparrunda (heh, lufslunk med resultat 4 kilometer på hela 28 minuter) förberedde maken middagen och såg till att barnen bytte om. Därefter sparkcyklade/sprang vi till skogs för Stora E har pratat om ”free running”. Egentligen ska man tydligen göra volter och ha sig men vi körde lite enkelt med hinder från naturen. Den perfekta lilla lyckliga familjen enades på en gång om hur vi skulle springa och alla sprang åt rätt håll och gjorde precis som det demokratiskt hade bestämts. I precis tre varv var. Sedan tröttnades det. Vi gjorde om banan och körde tre varv till.

20130904-201140.jpg

20130904-201157.jpg

20130904-201226.jpg

Pure fucking pain. Armhävning is no friend of mine.

20130904-201231.jpg

20130904-201246.jpg

20130904-201256.jpg

20130904-201303.jpg

Sedan sprang/sparkcyklade vi hem och inga barn blev osams om vem som skulle få vara först och ingen mamma höjde rösten mot någon som inte respekterade beslut som hade tagits. För vi är the little perfect happy family.

Hemma lagade maken mat medan den superpedagogiska mamman hjälpte båda barnen med läxor. Samtidigt. Och stilla undrade hon i sitt sinne hur två elever kunde vara mer stressigt än 23 i ett klassrum? Men hon löste det förstås med ett pedagogiskt knep. Stora E fick i uppgift att tillverka ordkort medan mamman gjorde läsläxa med Lilla E. Delegering och tydliga riktlinjer. Funkar alltid.

Ja. Sedan åt vi den hemlagade husmanskosten och puttinuttade oss om prat om dagen, kompisar, kostcirkeln och sådant. Faktiskt. True story. För vi är the little perfect happy family.

Men ja, sedan klämde vi in en liten konflikthantering om en mobil som inte släpptes förrän kanske redan på tionde tillsägningen som kan ha varit ett typ av hot. För utan hot blir man ingen little perfect happy family inte.

Och nu ska jag låta bli det där skåpet som innehåller peanut butter cups specialimporterade av mig själv.

0003400044742_500X500

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s