Jag har skänkt ord

I början av året gick jag med i en facebookgrej. ”Pay it forward 2013”. Det gick ut på att man skulle göra något snällt mot de fem som först anmälde sig i ens status. Villkoret var att också de var tvungna att göra något snällt mot fem andra. Pay it forward. Ni har väl sett filmen med samma namn? Den är fantastisk!

Jag hade först tänkt att baka något åt dem men det föll på att de bor lite långt bort, bara en bor jättenära. jag funderade på att ge dem min bok men vadå ego. Plus de hade den redan, nästan allihopa. Och sedan tog det stopp. Vad gör man för snällt mot folk, på beställning?

Och så, som ett brev på posten kom det en förfrågan. Ville jag skänka ord till en berättelse och på så sätt stödja Svenska Afghanistankommitténs arbete med flickskolor i Afghanistan? Såklart jag ville! Ord, skolor och flickor i underläge. Alla tre ligger mig varmt om hjärtat.

Det går ut på att en författare skriver en berättelse, i realtid. Ett stycke varje dag. En del av orden kommer från de ord som folk har köpt. Förra året var det Björn Ranelid, i år är det Kristina Ohlsson.

Kristina-Ohlsson_Foto-Thron-Ullberg_litensv

Fotograf: Thron Ullberg

Så. Till mina kära pay it forward-vänner har jag köpt följande ord:

Catharina Q – fransyskan

Camilla WR – glädje

Perny L – skribenten

Björn C – Yoko

Susanne H – inspiration

Det var ni fem som hann först.
Men här är några till som fick ord:

Lotta A: pilgrimsfärd

Therese B: stark

Mina barn: viktigast

Min man: puss

Författarvännerna: skriv!

Du kan också donera ord. Pay it forward. 40 kronor per ord, minsta lilla gör skillnad!

4 kommentarer

Under Uncategorized

4 svar till “Jag har skänkt ord

  1. Wow, det blev pay it forward i dubbel bemärkelse. Gillar!

  2. Sue

    Tack, vilken perfekt grej!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s