Kvällens mammautmaning

Ensam med barnen. Laga mat, slänga in en tvätt, tjata om rumsstädning och läxboksletning. Huvudvärken from hell släppte först vid 18-tiden. Svara på mail. Läsa veckobrev, inte missa viktiga saker. Utflykt imorgon. Matsäck. Här hemma är pannkakor ett krav.

När jag var liten bodde jag ensam med min pappa. Han jobbade nästan jämt så jag fixade det mesta själv. Till exempel försökte jag fixa pannkakor en gång men tog fel på måttet. Istället för en halv tesked tog jag en halv deciliter. Salt. Man kan säga att det brände mig en aning och jag skydde den elden ett bra tag. Men jag är inte sådan som bara ger mig så några år senare gav jag mig på det igen. Och igen. Och kanske igen men fick till slut inse att pannkakor inte är min grej om de inte bakas i långpanna med fläsk i.

Men ikväll. Maken borta på jobb. Ungen ska ha utflykt imorgon. Det är liksom bara att kavla upp ärmarna. För som ungen sa. ”Mamma, om du läser receptet noga kan du nog.” Hon vet om storyn om när jag var liten. ”För när man är liten vet man inte så mycket, nu vet du mer.”

20131008-200423.jpg

Jag läste ICAs rutiga noga.

20131008-200429.jpg

Vispade ihop. Såg rätt bra ut. Klumpfritt och så.

20131008-200436.jpg

Men så blev det förstås knas. Men mindre knas än förut. Det brukade vara ett gäng klumpar istället för en stor pannkaka med lite trasigt.

20131008-200446.jpg

Och den tredje blev klart godkänd.

20131008-200451.jpg

Se där. Jag kan tydligen göra pannkakor. Säg inget till min man dock.

 

Känner att jag lite har reparerat den dåliga mammadagen. Tänk att man alltid kan göra detta genom hushållssysslor.

2 kommentarer

Under Babbel, Barn

2 svar till “Kvällens mammautmaning

  1. Ros-Mari Edström

    Beröm, beröm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s