Om att inte alltid orka

Hög igenkänning, trots att jag inte är polis. Läs Anna-Lena Mann idag. Om att älska sitt jobb men inte alltid orka.

Tror det är viktigt det där som Anna-Lena fick råd om. Att inte se sitt yrke som ett kall. Man ska sköta sitt yrke professionellt, självklart. Men se det som ett kall? Nej. Det betyder inte att man är sämre på sitt jobb för det. Kanske är det till och med tvärtom? Om man ser till att ha balans och skilja de två åt så långt det går, kanske håller man längre då?

En vän till mig jobbade i många år på akuten. Det hon fick se där, det slipper de flesta av oss uppleva och det ska vi vara glada för. Privat var hon alltid glad och bubblande av livsglädje. Jag undrade ofta hur hon orkade. Det hon hade sett, tänkte hon inte på det hela nätterna istället för att sova? Hon tittade på mig och sa att det går faktiskt inte. Då skulle hon inte klara av sitt jobb. Professionell.

1 kommentar

Under Jobb, Kollegor, Lärarrelaterat

Ett svar till “Om att inte alltid orka

  1. Att orka med jobbet är viktigt för alla. För en del avslutas karriären men en stroke, som för mig. Andra glassar med fina pensionsförsäkringar som jag saknade. Har aldrig varit sjuk. jag hade ändå tur. Det hände för 3 år sedan att stroken lyckas ta min arbetsförmåga.

    Lär dig att inte stressa. Säger du någon gång att ”varför får du inte hjälp att hinna med”. Då är du över gränsen. Finn ditt stressrecept innan det är för sent.

    Jag fick ändra fokus på livets uppgift. Har nu under tre år skrivit på en bok. Debutant. Handlar om tjejers utveckling av samhället med kärlek, empati och medkänsla. Tankar formuleras till 100 % helt utan manliga eller feministiska maktstrukturer. Tycker det är spännande. Jag är tillräckligt tjurig för att det skall bli ett manus.

    Simma lungnare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s