Läxdebatt på Facebook

Och jag blir irriterad.
Jag tycker att en debatt behövs. Framförallt eftersom skolor och lärare gör så olika.

Jag är FÖR olika åsikter.
Jag är FÖR ifrågasättande.
Jag är FÖR en livlig diskussion.

Men. När vi debatterar – kan vi hålla god ton och inte gå till personangrepp?
Så ovärdigt och hur trovärdig är man när man bara kan kasta paj?

För egentligen vill vi nog samma. Att så många som möjligt lär sig så mycket som möjligt.

Och en grej jag tycker ger mer när någon tycker något som jag uppfattar som konstigt eller helt fel, är att fråga. ”Hur tänker du då?” T.ex: ”Men Pernilla, du är alltså språklärare och tycker inte att glosor måste tränas hemma? Hur gör du då?”

20131011-165117.jpg

20131011-165122.jpg

20131011-165205.jpgr

9 kommentarer

Under Läxor

9 svar till “Läxdebatt på Facebook

 1. Mårten S

  Vad ledsen jag blir när jag läser Berit Sjögrens kommentar om Stefan Wennberg. Hon sänker inte bara Stefan utan även många många fler som kämpar med att få sina barn att göra meningslösa hemläxor. Detta helt utan att hon rimligen kan veta hur det fungerar i Stefans hem eller att det för den skull hör till sakfrågan.

 2. Har så svårt att acceptera att det ska vara så svårt att debattera på ett schysst sätt. I detta fall tillhör jag kategorin som man inte behöver lyssna på. Jag har inga barn, ingen erfarenhet av dagens skola och enligt många därmed inte berättigad att uttala mig. OK, jag driver andra debatter och får känna tacksamhet att du driver denna fråga. Men visst bör vi väl kunna lära oss att föra en debatt där alla respekteras.

  Fortsätt debattera. Vi behöver bra förebilder!

  • Pernilla

   Tack.
   Och jag vet, har också jättesvårt att acceptera det. Men man får väl tänka som så att om man inte har annat än smutskastning att komma med så har man inget case.

 3. Suck. Var detta på din privata FB-sida?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s