A little party never killed nobody

Kära Alice,

ÄNTLIGEN har nobelkommittén insett att du är värdig ett nobelpris. Det tog ett tag. Jag hör att du till och med har lagt ner pennan, slutat skriva. Det låter märkligt i mina öron – once a writer, always a writer? No?

Jag har också hört att du är tveksam till om du ska åka till Stockholm och ta emot ditt pris.

Med all respekt Alice, jag har ingen aning om hur det känns att vara 82. Jag vet inte vilka krämpor du har och jag är säker på att du inte vill att hela världen ska veta det heller. Man har väl integritet!

Men. Med det sagt. Du har fått nobelpriset i litteratur. Det blir inte så himla mycket finare än så.

Resan behöver inte bli så jobbig, folk älskar att hjälpa äldre damer. Speciellt sådana som ska åka och hämta nobelpris. Du blir skjutsad,  de kommer att bära dina väskor, de kommer öppna dina dörrar. Du kan säkert få första klass och de platserna på flyget är inte jättejobbiga. (Om inte så har du kanske råd att uppgradera själv). Väl i Stockholm kommer du att få bo bekvämt mitt i city. Du kanske kan avsäga dig det traditionsenliga luciatåget om du behöver sova ut.

Tänk. Du får en fantastisk upplevelse. En middag fylld av prominenta gäster, fin underhållning och fantastisk mat. Det är ett helt gäng som jobbar febrilt just nu för att få allt på plats i tid, för din skull.

Stockholm i december är mörkt, kallt och alldeles fantastiskt. Jag släpade själv hit folk från halva världen när jag gifte mig. De flesta kom, klev av planet och undrade vad de hade gett sig in på. En tackade nej, hon vågade inte för hon trodde det skulle vara för kallt. Men kyla vet du allt om, Kanada och Sverige har en del gemensamt. Mina gäster älskade det.

Alice, vad jag försöker säga är – you can do this! Come to Sweden! I think you will enjoy it enormously.

 

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s