???

20131019-111401.jpg

Hans skriver i en kommentar så här:

Kära Pernilla
Jag jobbar också i skola, inte som lärare utan assistent, och får därmed möjlighet att studera många olika lärares tillvägagångssätt. Dessutom är det inte mer än 3 år sedan jag gick ut gymnasiet så jag vet mycket väl hur det fungerar även där.
Det Björklund skriver gäller givetvis inte alla lärare, hur kan du ens tro det? Det gäller de liberala lärarna som tagit sig in i skolsystemet och snarare än att hålla genomgångar, låter eleverna jobba på lektionerna. Räkna i boken på matten och skriva uppsatser på svenskan. Ofta är detta likgiltiga lärare som lär ut för att få lön, som inte gråter när en elev inte blir godkänd, men det finns också de som uppriktigt tror att det är en bra metod. Det är egentligen mycket tydligt vad Björklund menar när man läser artikeln.
Det Jan Björklund vill är att ha fler konservativa lärare som du, han vill TILLBAKA, alltså mot det konservativa. Det nya fungerar dåligt och han vill att vi kliver tillbaka.

1) Jag vet inte var i min text jag tror att Jan Björklund menar alla. Efter över tio år som lärare vet jag att det största problemet i skolvärlden är att ingen gör likadant som någon annan.

2) Gud vilka hemska lärare som låter elever jobba på lektionerna. Jag är ledsen men jag förstår inte det här heller. NÄR ska eleverna jobba om inte på lektionerna?

3) Om jag inte gråter när en elev blir underkänd, är jag alltså likgiltlig då? Och ja, jag jobbar för att få ut lön. Om jag inte fick lön skulle jag sluta direkt. Jag är alltså likgiltig, enligt dig?

4) Jag, Pernilla Alm, är enligt ”Hans Eriksson” en konservativ lärare? Spännande slutsats med tanke på den senaste tidens läxdebatt. Kära Hans, du kan börja med att kika här.

 

 

1 kommentar

by | oktober 19, 2013 · 11:14 f m

Ett svar till “???

  1. Stefan W

    Ha, där fick du Pernilla din bakåtsträvare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s