Alla helgons helg

Alla helgons helg. Vems helg är det?
Ingen av mina döda släktingar var ett helgon, inte på något sätt. De var bra ändå, missförstå mig inte, men helgon – näää.

De säger att man den här helgen ska minnas dem man har förlorat. Men hur gör man när man inte ens har fattat att någon är borta? När det skedde så nyss? När man fortfarande tror att man kan ringa upp, som vanligt. När det fortfarande är som att det bara är en resa och man ses när den är över.

Jag vet inte hur man gör då men ikväll tänder jag ljus för alla er som inte finns nära längre. Minns och tänker på de stunder vi haft. Oavsett hur länge eller hur kort sedan det var. Jag kommer alltid att minnas er.

20131102-185303.jpg

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Alla helgons helg

  1. Detta med alla ord. Som jag förstår det finns alla skälars dag, den 2 november, då vi tänder ljud för dem vi saknar. Därutöver finns allhelgona dagen och alla helgons dag. Förvirringen i ord är stor men jag gillar tiden för eftertanke. Att tända ett ljus är fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s