Lite om min dag

Jag kom till jobbet och inledde dagen med att läsa IUP:er. Individuella utvecklingsplaner.

Min första lektion. Engelska åk 8. Under första halvan återkopplade vi från gårdagens lektion, under andra halvan lyssnade vi på boken Before I Die som är otroligt sorglig.

Under mycket fnitter fick vi höra en sexscen som utspelar sig mellan flickan som snart ska dö, och hennes modiga pojkvän. Modig, varför? Jo, när man är runt 17-18 är man kanske inte jättepigg på att vaka över den som snart ska dö, kanske är man inte ens jättepigg på att vara ihop med en som snart ska dö. What’s the point liksom? Men han är där. Finns för henne. Hennes kropp ruttnar sönder men han ligger vid hennes sida och andas.
Han har fattat vad kärlek, vänskap och nöd och lust betyder. Mer än vad många fattar på mycket längre tid.

Utdrag ur scenen:
”But it’s my tongue that finds his. It’s me that moves his hand to my breast and encourages him to undo my buttons.” … ”His kisses follow his hand, work their way down until his head is berween my legs and then he looks at me, asking permission with his eyes.”

Sedan tog fnittret slut.
”Instructions to dad:
I don’t want to go into a fridge at an undertaker’s. I want you to keep me at home until the funeral. Please can someone sith with me in case I get lonely? I promise not to scare you.”

”…And after that, when Days have gone by, keep an eye out for me. I might write on the steam in the mirror when you’re having a bath, or play with the leaves on the apple tree when you’re out in the garden.”

Med tårar i ögonen avslutade jag den lektionen och gick över på nästa.

Åk 7, engelska. Vi har läst Guldlock och de tre björnarna (arbetar med sagor) och som alla vet (väl) handlar den om en liten flicka som går in i björnarnas hus och äter deras gröt, sover i deras sängar etc. Vi diskuterade om det kan finnas tillfällen som det är okej att man tar någon annans saker. Detta ledde oss hit. Och vi funderade på hur det skulle se ut här hemma i Stockholm om vi drabbades av samma sak. Och om det är okej att länsa affärer när ens barn behöver mat. Utöver det diskuterade vi vem i berättelsen som var ”good” och vem som var ”evil.” Nästa vecka skriver de egna sagor.

Sedan spanska åk 9. Vi avslutade ett arbete om Málaga genom att eleverna fick visa sina presentationer för varandra, i smågrupper. Därefter fick två frivilliga visa upp sin presentation för hela klassen. Och Málaga avslutades med ett litet test, frågor som jag tagit från deras presentationer (som de skickade in förra veckan). Sedan startade vi ett nytt kapitel i boken.

Snabb lunch under vilken jag avhandlade två elevärenden med två kollegor.

Därefter engelska åk 9. De har skrivit uppsatser och vill väldigt gärna få tillbaka dem men jag är lite jobbig och tvingar dem göra annat först. T.ex. titta på vanligt förekommande fel i deras uppsatser. Jag har tagit meningar från deras uppsatser, anonymiserat dem och sammanställt dem på två A4. Idag fick de sitta i grupper om 3-4 och försöka hitta felen i meningarna, prata om varför det är fel och sedan hade vi klassgenomgång där vi (igen) pratade om att det är skillnad på to/too, att I stavas I och inte i, att det heter were när det är flera personer och was när det är jag, han, hon, den eller det. Och så vidare.

Efter en timmes ”paus” under vilken jag rättade fyra omprov,  hade jag fyra utvecklingssamtal. (Därav läsandet av IUP:er i morse).

Och nu. På väg till dejt med liten syster (min) och tre som är nästansystrar.

Och du, vad gör du idag?

3 kommentarer

Under Uncategorized

3 svar till “Lite om min dag

  1. Jag har haft ytterligare en bra dag med bra möten och lite allvar och lite skratt. När jag läser ditt inlägg får jag dock lite ångest eftersom jag ska vara lärare i affärsjuridik till våren och det är min första gång någonsin. Tänk om jag inte är någon bra pedagog, vad jobbigt det kommer bli …

  2. /nina

    Började denna underbara regniga morgon med att köra bilen till verkstan kl 06.40, hakade av den medtagna cykeln och cyklade 6 km hem, bara uppför… Tvättade av mig, klädde på mig jobbstassen, åt frukost. Väntade på elektrikern som skulle hit, han kom vid 07.30. Tiggde skjuts till jobbet för att slippa se ut som skräp när jag kom fram. Jobbade med budgeten för nästa år, skickade iväg den 14.30, precis lagom till fikat. Drack kaffe med min personal. Tiggde skjuts till verkstan, betalade 6500 kr och handlade sedan mat för 1000 till. Hem, städade efter elektrikern, packade upp maten, klappade kaninen, åt lite och nu ska jag beta av mina bloggar och dricka en kopp kaffe med chilichoklad till. Ena sonen är på skolmöte med sin pappa, temat är ”vad ska vi göra med alla våra pengar vi tjänat och vunnit ihop när vi slutar nian (40000!)” , den andra kommer snart hit och då är det väl nån läxa som skall gås igenom. Such an exciting life.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s