När hjärtat slår högre än annat

För några år sedan var jag på Readtreat på Häringe slott. Det var en trevlig helg med läsning och härliga möten. Bl.a. lärde jag känna Susanne Boll lite bättre där och det blev ju bra. När vi var där råkade jag fota ett spöke. Jag har visat bilden flera gånger förut och varje gång jag tittar på den får jag rysningar. Jag har sedan dess svurit på att aldrig mer sova över på Häringe slott.

Här. Bredvid ljuset. Alla satt still och väntade, det var ingen som var uppe och gick. Jag skulle fota allas colaflaskor.

76861_461390272531_6043957_n

En liten stund efter, ingen grå vålnad (hon heter Marguerite och ogillar när man är i hennes rum och roddar.)

När jag hade tagit bilden och sett vad den innehöll ville jag bara åka hem, på en gång. Kalla kårar stämmer verkligen! Jag frågade personalen som glatt berättade att det var Marguerite.

Men. Efter att ha läst artikeln om Marius känner jag att ett sådant företag bör gynnas. Precis som Ica Kvantum i Gällivare där Stefan Ovrell inte tvekade att ta emot Marius och sedan gjorde allt för att det skulle bli bra för honom. Och vilka eldsjälar som har funnits längs vägen, framförallt Maria Sätterqvist (inte överraskande att denna klippa är lärare) som verkligen verkar ha slitit hur mycket som helst för att ge Marius en väg in i Sverige. Hörde jag en nominering till Svenska hjältar? Tillsammans med matkassefolket!

6 kommentarer

Under Uncategorized

6 svar till “När hjärtat slår högre än annat

 1. Omg!! Jag vill också se ett spöke! :O

 2. Haha, hick, nu när jag följde länken och såg tavlan så är det ju på pricken hon! Älskart!

 3. Det är verkligen en otäckt skarp bild! Man ser ju t.o.m. anletsdragen och hur hon håller armarna. Scary.

 4. Det är ett osannolikt foto!!

 5. Dum fråga.
  Jag ser att det finns ett formulär.
  Bara att fylla i.
  Tack 🙂

 6. Läste.
  Vilken historia.
  Slottsspöket liksom försvann.
  Och ersattes av tanken på alla våra spöken.
  Som hindrar oss ibland.
  Klart att det är svårt att hjälpa.
  Men är det egentligen ett hinder?
  Nä.
  Så. Hur nominerar man?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s